Hlavní obsah

Leclerc našel ve virtuální F1 přemožitele, v Brazílii vyhrál Albon

Charles Leclerc našel po dvou vítězstvích v online závodech formule 1 za sebou přemožitele. Monacký pilot Ferrari v nedělním závodě na virtuálním okruhu Interlagos v Brazílii obsadil třetí místo, zvítězil thajský jezdec Alexander Albon.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Virtuální GP Brazílie F1 vyhrál AlbonVideo: sntv

 
Článek

"Úplně jsem se třásl, měl jsem v sobě spoustu adrenalinu. Na simulátoru jsem měl větší strach než ve skutečnosti. Ten tlak byl neskutečný," uvedl Albon z týmu Red Bull, jenž během 36 okruhů svedl s Leclercem několik těsných soubojů.

Monacký jezdec byl přeřazen na třetí místo po třísekundové penalizaci, druhý skončil George Russell z Williamsu. "To byl závod, baby," napsal rozpustile na twitteru Leclerc, jenž s herním volantem ovládl předchozí Velké ceny v Melbourne a Šanghaji. "A v dalších dnech přijdou další. Gétéčka, další formule 1 a taky závod sekaček. Ano, vidíte dobře," dodal dobře naladěný jezdec Scuderie.

Na jedenáctém místě dojel při své online premiéře mezi elitou devatenáctiletý David Schumacher, syn bývalého pilota F1 Ralfa Schumachera a synovec legendárního Michaela.

Brazilská Grand Prix byla už čtvrtým dílem seriálu, který fanouškům zpestřuje současnou pauzu způsobenou pandemií koronaviru. Závody se konají v termínech, kdy se podle původního kalendáře mělo jet i ve skutečnosti, a to pokud možno na stejné trati. Tento víkend byla v sice v reálu v plánu nizozemská Velká cena, ale protože okruh v Zandvoortu v počítačové simulaci F1 2019 není, zastoupilo ho tradiční závodiště Interlagos v Sao Paulu.

Letošní sezona formule 1 ještě kvůli šíření covidu-19 nezačala, úvodních deset závodů už bylo zrušeno nebo odloženo. Pojede se nejdříve 5. července bez diváků v Rakousku.

Reklama