Hlavní obsah

Leclerc, nebo Verstappen? Bývalí jezdci mají jasno. Kdo je lepší podle vás?

Praha

Charles Leclerc z Ferrari, nebo Max Verstappen z Red Bullu? Který z mladíků je šikovnější? Bývalí jezdci formule 1 mají jasno. Leclerc. V monackém mladíkovi vidí mnohem větší potenciál. Podle nich je sebekritičtější a dělá méně chyb. „Leclerc je lepší než Verstappen, mnohem lepší,“ prohlásil legendární Eddie Irvine.

Foto: Profimedia.cz

Charles Leclerc a Max Verstappen.

Článek

Je jim dvaadvacet a patří k největším talentům formule 1 v současnosti. Mluví se o nich jako o budoucích světových šampionech. Charles Leclerc a Max Verstappen. Dva mladíci, kteří jsou stále častěji srovnáváni. Který z nich je lepší? Bývalí jezdci formule 1 Eddie Irvine a Jean Alesi mají jasno.

„Leclerc je lepší než Verstappen, mnohem lepší,“ prohlásil Irvine na webu f1i.com. „Leclerc letos vyhrál čtyřikrát za sebou kvalifikaci, a to seděl v monopostu Ferrari, které zrovna není nyní nejrychlejší. Charles je velice chytrý a bystrý mladík, který nedělá hloupé chyby. Zatímco Verstappen i přesto, že jezdí ve formuli 1 déle, jich stále dělá hodně. Pro mě není o čem diskutovat, v Leclercovi vidím větší potenciál,“ dodal vítěz čtyř závodů formule 1.

Stejného názoru je i Jean Alesi. „Oba jsou velice talentovaní, ale také velmi rozdílní. Charles je více sebekritický. Na své chyby se dívá zpětně a dokáže je analyzovat. To Max se často domnívá, že za chybu, kterou udělal, může někdo jiný. S takovým přístupem poroste jezdecky pomaleji,“ vysvětloval bývalý jezdec Ferrari, Jordanu, Sauberu či Benettonu.

Leclerc v letošním šampionátu vyhrál dva závody, dvakrát byl druhý, pětkrát dojel třetí a s dvě stě jednadvaceti body mu v průběžném pořadí patří třetí místo. Verstappenovi se letos povedlo zvítězit taktéž dvakrát, jednou byl druhý a třikrát třetí. Na svém kontě má dvě stě dvanáct bodů a je v průběžném pořadí čtvrtý.

Kdo je podle Vás lepší?
Charles Leclerc
78,5 %
Max Verstappen
21,5 %
Celkem hlasovalo 908 čtenářů.

Reklama

Související témata: