Hlavní obsah

Maďarsko má další závodní okruh, tentokrát u Balatonu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tento týden otevřeli u obce Balatonfőkajár nedaleko jezera Balaton nový závodní okruh Balaton Park Circuit, který jako první přivítá akci s názvem Porsche on Track. Nový okruh, který splňuje parametry i pro pořádání závodu formule 1, měří 4,1 kilometru a na tribuny se vejde deset tisíc diváků.

Foto: balatonparkcircuit.com

Okruh Balaton Park splňuje parametry i pro závody formule 1.

Článek

Bratislava (od našeho zpravodaje) - Slavnostního otevření nového okruhu se zúčastnil také bývalý jezdec formule 1 Giancarlo Fisichella. „Je to strhující směs vysokorychlostních zatáček, náročných vlásenek a dobrých šikan. Je to okruh, který hezky plyne a dává vám skvělý pocit z jízdy," řekl poté, co trať vyzkoušel za volantem osobního vozu Ferrari.

Okruh, jehož autorem je Fenec Gulácsi, má celkem 16 zatáček a vyhovuje všem nejvyšším bezpečnostním požadavkům. V boxech je celkem 48 garáží. „U okruhu vyroste čtyřhvězdičkový hotel se 145 pokoji. Z hotelových prostor bude výhled na trať," uvedl na tiskové konferenci člen vedení okruhu Gianpaolo Matteucci.

Foto: balatonparkcircuit.com

Okruh na dohled od jezera Balaton splňuje nejpřísnější kritéria.

Starosta obce Balatonfőkajár Zsolt Forró vyslovil naději, že nový okruh zvýší turistický ruch v obci.

Reklama

  Velká cena Číny - kvalifikace na sprint dnes 09 : 30
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint