Hlavní obsah

Majitel Aston Martinu Stroll chce v nadcházející sezoně útočit na titul

Londýn/Praha

Netají se velkými ambicemi. Majitel stáje Aston Martin, dříve Racing Point, Lawrence Stroll se v rozhovoru pro BBC nechal slyšet, že v nadcházející sezoně formule 1 chce se svým týmem útočit na titul mistra světa. Pomoct k tomu má nový sponzor, reorganizace společnosti i nábor nových zaměstnanců. Kanadský miliardář pro nadcházející ročník také přivedl do Aston Martinu čtyřnásobného světového šampiona Sebastiana Vettela.

Foto: Profimedia.cz

Majitel týmu F1 Aston Martin Lawrence Stroll na archivním snímku.

Článek

Tým Lawrence Strolla Aston Martin si pro novou sezonu, která by podle všeho měla začít v březnu v Bahrajnu, klade ty nejvyšší cíle.

„Stejně jako u všech firem, které vlastním, je mým cílem vyhrát," řekl Stroll v rozhovoru pro britskou BBC. Jednašedesátiletý rodák z Montrealu dodal, že bude usilovat o to, aby se mistrem světa stal jeho syn Lance.

Aston Martin, dříve Racing Point, má za sebou úspěšnou sezonu. V poháru konstruktérů skončil v celkovém hodnocení na čtvrtém místě. V Bahrajnu také dosáhl na historicky první vítězství ve Velké ceně, kde triumfoval Sergio Pérez. Ten ale v týmu uvolnil místo Sebastianu Vettelovi. Mexický pilot bude v příštím ročníku jezdit za Red Bull.

Stroll starší uvedl, že tým prošel před novou sezonou masivní reorganizací. Velkým krokem kupředu má být i spojení s novým sponzorem, americkou korporací Cognizant, která je špičkou v oboru IT a která vylepšuje základnu týmu v Silverstonu v oblasti umělé inteligence.

„Pro rok 2022 platí nová pravidla (snížený rozpočtový strop), a my jsme tu proto, abychom zvítězili. Mou schopností je, že mohu poskytovat zdroje, které potřebujeme k triumfu," dodal kanadský podnikatel.

Reklama