Hlavní obsah

Mercedes potvrdil příchod Russella, v týmu nahradí Bottase

Londýn

Britský pilot George Russell bude podle očekávání od nové sezony formule 1 jezdit za Mercedes. V týmu doplní krajana a sedminásobného mistra světa Lewise Hamiltona. O Russellově příchodu z Williamsu informoval Mercedes na svých internetových stránkách. Třiadvacetiletý jezdec v německé stáji nahradí Fina Valtteriho Bottase, jenž od nového roku bude závodit za Alfu Romeo.

Foto: Piroschka Van De Wouw, Reuters

Úřadující mistr světa Lewis Hamilton už ví, kdo bude jeho novým týmovým parťákem.

Článek

"Lhal bych, kdybych řekl, že nejsem v sedmém nebi. Je to obrovská šance, kterou chci chytit oběma rukama," řekl Russell, který prošel juniorským programem Mercedesu.

"Je mi jasné, že to bude obrovská výzva a bude to pro mě velká škola. K Lewisovi jsem vzhlížel od chvíle, co jsem jezdil v motokárách. Těším se, že se budu moci učit od někoho, kdo je osobností na trati i mimo ni," dodal.

Russell ve formuli 1 poprvé startoval předloni. Jeho nejlepším výsledkem v barvách Williamsu je druhé místo z nedávného závodu v Belgii, který však byl kvůli dešti po třech kolech za zpomalovacím vozem předčasně ukončen. Na kontě má i jeden start za Mercedes v mistrovství světa. V loňské Velké ceně Sáchiru byl devátý poté, co nahradil Hamiltona, který měl pozitivní test na koronavirus.

"Je to rozený vítěz a poslední tři sezony ve Williamsu ukázaly, jaká by mohla být jeho budoucnost," řekl v prohlášení šéf Mercedesu Toto Wolff s tím, že Russell podepsal víceletou smlouvu. Hamilton má kontrakt ještě na dva roky.

"Chceme mu pomoci růst ve společnosti Lewise, nejlepšího pilota v historii formule 1. Jsem přesvědčený, že až se poznají, vytvoří silný tým, se kterým Mercedes bude vyhrávat na trati i mimo ni," dodal Wolff.

Reklama

  Vítěz: L. Norris (McLaren) Velká cena Číny - kvalifikace na sprint Vítěz: L. Norris (McLaren) konec
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
  Velká cena Číny - sprint zítra 05 : 00
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
  Velká cena Číny - kvalifikace zítra 09 : 00
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace