Hlavní obsah

Může být lepší než Schumacher, tvrdí o Hamiltonovi sportovní šéf F1

Praha

Překoná Lewis Hamilton legendárního Michaela Schumachera v počtu zisku titulů světového šampióna? Podle Rosse Brawna, sportovního šéfa formule 1, má k tomu pilot Mercedesu nakročeno. „Nikdy jsem si nemyslel, že by mohl někdo tuhle laťku překonat. Když se ale nyní dívám na Lewise, tak ten by to mohl dokázat,“ prohlásil dvaašedesátiletý Brawn.

Foto: Marco Ugarte, ČTK/AP

Lewis Hamilton.

Článek

Již dva závody před koncem sezóny si zajistil Lewis Hamilton svůj čtvrtý titul mistra světa. Dvaatřicetiletý Brit sice do poloviny sezóny sváděl boj o vítězství se Sebastianem Vettelem z Ferrari, avšak ten měl na podzim problémy s vozem a Hamilton si už titul nenechal vzít. Pilot Mercedesu se tak zařadil se čtyřmi trofejemi na třetí místo v historických tabulkách. O něj se ale dělí právě s Vettelem a Alainem Prostem.

Druhá příčka patří Juanu Manuelu Fangiovi, který získal pět titulů a první je legendární Michael Schumacher, který vyhrál světový šampionát sedmkrát. A tak vyvstává otázka, může být někdy Schumacherův rekord překonán? „Myslím, že může,“ odpověděl pro Sky Sports Ross Brawn.

„Nikdy jsem si nemyslel, že by tuhle laťku někdo mohl překonat. Když se ale nyní podívám na Lewise, tak ten by to mohl dokázat,“ uvedl dále sportovní šéf formule 1. „Je jedním z nejlepších jezdců, a to i v porovnání s bývalými ikonami F1,“ dodal Brawn. A co na to říká samotný Hamilton?

„Všichni víme, jak je Michael výjimečný,“ prohlásil na webu Formula1.com. „Jeho rekordy tu budou dlouho. Nedávám si žádné cíle. Jen se chci neustále zlepšovat,“ řekl s tím, že věří, že příští rok bude o titul svádět boj s více jezdci. „Přeju si, aby McLaren, který má v mém srdci zvláštní místo, byl na tom příští rok lépe. Doufám, že bude mít silnější motor i vůz. Chtěl bych zase více bojovat s Fernandem Alonsem,“ uzavřel Lewis Hamilton.

Překoná Lewis Hamilton Michaela Schumachera v počtu zisku titulů světového šampióna?
Ano
36,6 %
Ne
63,4 %
Celkem hlasovalo 1403 čtenářů.

Reklama