Hlavní obsah

Muže za procházku kolem formulí 1 v Singapuru čeká soud

Britský fanoušek byl po vniknutí na okruh při nedělní Velké ceně Singapuru formulí 1 obviněn z bezohledného jednání a může být odsouzen až k půlročnímu vězení. Obvinění si vyslechl dnes, kauci odmítl, neboť nemá peníze, a hlavní líčení u singapurského soudu ho čeká 6. října.

Opilý fanoušek na trati GP Singapuru

 
Článek

Sedmadvacetiletý Yogvitam Pravin Dhokia přerušil závod mistrovství světa v 37. kole. "Muž na trati," křičel do vysílačky německý pilot Sebastian Vettel, který jel v čele. Dhokia v tričku a kraťasech přeběhl trať, chvíli šel podél bezpečnostní bariéry, pak jí prolezl a zmizel.

Obviněn byl z bezohledného jednání, kterým ohrozil život jezdců. Hrozí mu až půlroční vězení nebo pokuta 2500 dolarů (60 000 korun). Soud mu zabavil doklady a kauci stanovil na 15 000 dolarů (363 tisíc korun), Dhokia ji však odmítl s vysvětlením, že nemá peníze. "Jsem teď bez práce. Všechno, co jsem měl, jsem utratil za cestu do Singapuru," řekl.

Policie ho nedlouho po činu zadržela a úřady vyšetřují, jak je možné, že se dostal až na okruh. "Musel jsem se podívat ještě jednou, protože jsem si nebyl jistý, jestli nemám něco s očima. Zdálo se mi, že si dělá fotky," popsal pozdější vítěz noční Grand Prix Vettel. Fanouškovo počínání označil za šílené.

Reklama

Související témata: