Hlavní obsah

Nováček v F1 Mazepin zveřejnil video, na němž osahává ženu

Praha

Tým formule 1 Haas odsoudil chování svého nového jezdce pro příští rok Nikity Mazepina, jenž na sociálních sítích zveřejnil video, na němž v autě osahává polonahou ženu. Jednadvacetiletý pilot video z instagramu smazal, to ale koluje po internetu, a objevují se hlasy, že by měl syn ruského oligarchy Dmitrije Mazepina o místo v královské motoristické třídě přijít.

Foto: Sport.cz

Nikita Mazepin se dostal do pořádných problémů

Článek

"Tým Haas F1 neschvaluje chování Nikity Mazepina ve videu, jež bylo nahráno na jeho sociálních sítích. Navíc považujeme za nechutný samotný fakt, že takové video bylo na sociálních sítích vůbec zveřejněno," uvedl americký tým v tiskovém prohlášení.

Představitelé stáje, jež Mazepina angažovala minulý týden společně s Mickem Schumacherem, uvedli, že případ řeší interně a nebudou ho dále komentovat. Sám Mazepin se na twitteru omluvil a uvedl, že mu je líto, že udělal týmu Haas ostudu. "Slibuju, že se z toho poučím," napsal.

Mazepin letos závodil stejně jako Schumacher v sérii formule 2. Zatímco syn sedminásobného mistra světa formule 1 Michaela Schumachera slavil minulý víkend v Bahrajnu titul, Mazepin si vysloužil dvě penalizace za to, že jednoho soupeře vytlačil z trati a dalšího blokoval.

Během roku získal za své chování na trati 11 trestných bodů a o pouhý jeden bod se vyhnul zákazu startu. V celkovém pořadí obsadil páté místo, což mu stačilo k zisku superlicence potřebné k působení v F1.

Reklama