Hlavní obsah

Otoč se! Tyhle holky otestovat nemůžu. Sexistické vtipy přišly televizní experty draho

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Známá televizní stanice Sky Sport Italia suspendovala televizní experty Davida Valsecchiho a Mattea Bobbiho. Během živého vysílání při nedělní Velké ceně Španělska si bývalí profesionální piloti neodpustili sexistické vtipy o ženách.

Moderátorské duo stanice Sky Sport Italia Davide Valsecchi (vlevo) a Federica Masolinová.

Článek

Stanice Sky Sport vysílala po závodě v Barceloně analýzu živě přímo z paddocku. Uličkou mezi boxy procházel někdejší šampion seriálu formule 2 Valsecchi a s ním i moderátorka Federica Masolinová.

Bobbi, který moderátorskému duu pokládal otázky ze studia na dálku, si všiml dvojice blonďatých dívek v pozadí a Valsecchiho požádal, aby se otočil. „Davide, když se otočíš, máš za sebou také pěkný balíček vylepšení," řekl Bobbi, bývalý testovací jezdec stáje Minardi.

Valsecchi se pak otočil a pokusil se v žertovném duchu pokračovat. „Ty dívky znám, bohužel mi řekly, že je otestovat nemůžu." Moderátorku Masolinovou zjevně sexistické narážky kolegů vůbec nepobavily. „Můžeme raději natočit nějaký rozhovor než poslouchat tyhle dva," snažila se sportovní novinářka zachránit situaci a stoupla si do záběru tak, aby dvojice dívek nebyla vidět.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Federica Masolin (@federicamasolin)

Na sociálních sítích se následně spustila bouřlivá diskuze. Oba muži se za své chování během živého vysílání omluvili. „Velmi se omlouvám za tento rozhovor, bylo to nevhodné a neuctivé. Rád bych se omluvil každému, koho jsem urazil," napsal Valsecchi na sociální síť Instagram.

Nicméně vedení televize komentátoři neobměkčili. Sky Sport se během Velké ceny Kanady, která je na programu 18. června, obejde bez Valsecchiho i Bobbiho. Jestli se dvojice na obrazovky poté vrátí, zatím jisté není.

Reklama

Související témata: