Hlavní obsah

Pesimistický Montezemolo ohledně legendy F1: Se Schumacherem je to zlé!

Milán
Aktualizováno

Zdravotní stav legendy formule 1 Michaela Schumachera není dobrý. Nepříznivé zprávy, které jinak chodí velmi sporadicky, oznámil v krátkém rozhovoru v Miláně někdejší šéf Ferrari Luca di Montezemolo.

Foto: Profimedia.cz

Někdejší prezident Ferrari Luca di Montezemolo (vpravo) a Michael Schumacher na snímku z roku 2005.

Článek

Sedminásobný světový šampión spadl v prosinci 2013 při rekreačním lyžování ve francouzských Alpách a nehoda pro něj měla fatální následky. Michael Schumacher si poranil hlavu, došlo k poškození mozku a lékaři následně provedli dvě operace. Německý závodník byl skoro půl roku v kómatu a až poté byl převezen do Švýcarska, nejprve na specializovanou kliniku a pak domů do Glandu na břehu Ženevského jezera, kde je pod trvalým dohledem odborníků.

S přibývajícím časem postupně chodí rozporné informace, Schumacherova rodina se již několik měsíců nevyjádřila. Strohé zprávy přinášejí alespoň lidé z motoristické branže, bohužel poslední vyhlídky na uzdravení bývalého závodníka Jordanu, Benettonu, Ferrari a Mercedesu jsou pesimistické.

„Mám nějaké novinky, ale nejsou dobré," citoval list La Gazzetta dello Sport Montezemola. „Bohužel pád při lyžování ho zničil. Je to zvláštní - za celou dobu, co byl ve Ferrari, měl jedinou nehodu a to ještě byla naše vina. A pak to lyžování... Není pravda, že byl na sjezdovkách bezohledný. Naopak, vždycky jezdil opatrně," dodal Schumacherův dlouholetý nadřízený.

Reklama

Související témata: