Hlavní obsah

Pilot F1 Norris s předstihem prodloužil smlouvu s McLarenem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britský pilot formule 1 Lando Norris s předstihem prodloužil smlouvu se stájí McLaren, za kterou závodí už od roku 2019. Stáj oznámila, že čtyřiadvacetiletý jezdec podepsal nový víceletý kontrakt, ten současný mu měl vypršet v roce 2025.

Foto: Finn Blake, Reuters

Lando Norris v Las Vegas.

Článek

Norris v minulé sezoně obsadil v konečném pořadí šesté místo a vyrovnal maximum z roku 2021. Dosud vybojoval 13 pódiových umístění, ale na vítězství čeká. V minulém ročníku po rozpačitém úvodu od desátého z 22 závodů zářil a vybojoval šest druhých míst a jedno třetí. Ziskem 205 bodů si vytvořil osobní rekord.

„S McLarenem jsem vyrostl a cítím se tu být na správném místě. Není to pro mě jen stáj, je to moje rodina. Máme za sebou vzrušující cestu, ale to, jak jsme se zlepšili v roce 2023, je pro mě důkaz, čeho může být McLaren v nadcházejících letech schopen,“ řekl Norris.

V mistrovství světa za jiný tým nejezdil, v McLarenu působil už v roce 2018 jako testovací jezdec. Ve stejné sezoně tehdy skončil druhý v seriálu formule 2.

Reklama

Související témata:
McLaren F1
  Velká cena Miami - kvalifikace na sprint dnes 22 : 30
20240503T22 : 30:00+0200
Velká cena Miami - kvalifikace na sprint
Velká cena Miami - kvalifikace na sprint
Velká cena Miami - kvalifikace na sprint
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.