Hlavní obsah

Pirelli chce prodloužit výdrž tvrdé směsi pneumatik

PRAHA

První tři závody sezóny se z pohledu Pirelli odehrály velmi dobře, přesto Italové plánují drobná vylepšení svých produktů.

Foto: Scott Wensley, Reuters

Mark Webber v monopostu stáje Red Bull během Velké ceny Austrálie

Článek

"Pracujeme na tvrdé směsi, aby vydržela o pár kol víc," prozradil sportovní šéf italského výrobce Paul Hembery v rozhovoru pro Autosport. "V uplynulých závodech jsme zjistili, že nám schází tři nebo čtyři kola výdrže, hlavně u tvrdší směsi na abrazivních površích. Nechceme, aby měly týmy stejné strategie."

Pirelli se tak chce vyhnout situaci, kdy celé startovní pole upřednostňuje v závodech měkkou směs, jelikož vydrží vzdálenost srovnatelnou s tou tvrdou. Například v Malajsii dokázali jezdci během závodu odjet stejný počet kol na obou směsích.

A to italské pneumatiky nejtvrdší zkouška teprve čeká. "Následující závod v Istanbulu je na pneumatiky velmi náročný. Pro nás jako výrobce je asi nejhorší. Takže tím se znovu změní strategie pro závod," předpověděl Hembery. Náročná bude také Kanada. V Monte Carlu se pak premiéry dočká super měkká směs.

Tradičně tvrdá na pneumatiky je rovněž Barcelona, ovšem Pirelli má s katalánským okruhem zkušenosti ze zimních testů. Pro jistotu ale bude v Turecku znovu testovat vývojovou tvrdou směs, aby bylo připraveno na všechny eventuality.

Reklama

Související témata: