Hlavní obsah

Pirelli hlásí druhý případ koronaviru ve světě formule 1

Druhý pozitivní případ nákazy koronavirem ve světě formule jedna oznámil dodavatel pneumatik Pirelli. Postiženým je podle oficiálního vyjádření jeden z pracovníků, který byl součástí týmu v Melbourne na Velké ceně Austrálie. Úvodní závod sezony byl zrušen poté, co se nákaza objevila u jednoho člena stáje McLaren.

Foto: Sport.cz

McLaren se kvůli pozitivnímu testu člena týmu na koronavirus odhlásil z Velké ceny Austrálie formule 1.

Článek

Mezinárodní automobilová federace a vedení šampionátu v následujících dnech odložily i další Grand Prix v Bahrajnu, Vietnamu a v Číně. Zatím není jasné, kdy by mohla sezona začít.

V některých stájích navzdory nucené závodní pauze pokračují práce na monopostech. Stále v provozu jsou například továrny Mercedesu a Red Bullu v anglickém Brackley a Brixworthu, oba týmy zatím nemají mezi zaměstnanci žádný pozitivní test. Všichni členové stájí, kteří byli připraveni na úvod sezony v Melbourne, jsou od návratu ve dvoutýdenní karanténě.

"V Anglii můžeme momentálně ještě pracovat. Vycházím z toho, že všechny v Anglii usazené týmy, s výjimkou McLarenu, dál jedou na plný plyn. My každopádně pracujeme na vysoké otáčky," řekl magazínu Motorsport poradce Red Bullu Helmut Marko. Zcela mimo provoz je naopak italská stáj Ferrari, která kvůli krizové situaci a karanténě v zemi musela svou továrnu v Maranellu uzavřít.

Reklama

Související témata: