Hlavní obsah

Přestupová bomba! Vettel podepíše nový kontrakt ve Spa

Spa/Praha

Dlouhé týdny spekulací končí! Čtyřnásobný mistr světa závodů formule 1 Sebastian Vettel bude po odchodu z Ferrari závodit za tým Aston Martin, jenž v příštím roce vznikne ze současné stáje Racing Point. Podle rakouského deníku Kronen Zeitung podepíše německý pilot nový kontrakt během posledního srpnového víkendu při Velké ceně Belgie ve Spa.

Foto: Pool, Reuters

Sebastian Vettel s Ferrari během Velké ceny Španělska.

Článek

Oficiální potvrzení avizované spolupráce zatím chybí, ovšem italská média už přispěchala dokonce s finančními podrobnostmi údajně víceleté smlouvy. Podle Gazzetta dello Sport si vítěz 53 Velkých cen přijde ročně na 15 milionů dolarů.

Otázkou zatím zůstává, koho Vettel v novém působišti nahradí. S vozy stáje Racing Point se v této sezoně prohání Kanaďan Lance Stroll, syn jednoho z majitelů stáje Lawrence Strolla, a Mexičan Sergio Pérez. Z kruhů blízkých Pérezovi už prosákly na veřejnost informace, že jeho sponzoři hodlají o jezdcovu pozici v kokpitu bojovat navýšením finančních prostředků.

Třiatřicetiletý Vettel, světový šampion z let 2010-2013, je aktuálně jezdcem Ferrari, kde po sezoně po vypršení smlouvy po šesti letech skončí. V průběžném hodnocení zkrácené sezony poznamenané pandemií koronaviru figuruje na děleném 11. místě spolu s Francouzem Estébanem Oconem z Renaultu.

Reklama