Hlavní obsah

Räikkönen chce v Indianapolisu poprvé porazit Alonsa

PRAHA/INDIANAPOLIS

Nechat za sebou zklamání z první poloviny letošního mistrovství světa formule 1 a do druhé půle šampionátu vykročit tou lepší nohou. Co jiného si může přát Kimi Räikkönen. Finský pilot stáje McLaren zatím marně čeká na vítězství, věří však, že by nepříznivou bilanci mohl zlomit už tento týden v Indianapolisu.

Foto: HOCH ZWEI

Kimi Räikkönen

Článek

Räikkönen v dosavadních devíti závodech sezóny vybojoval čtyřikrát stupně vítězů, jednou dojel druhý a ve třech případech byl třetí. Na to, aby porazil suverénního Fernanda Alonsa s renaultem, jako se mu to sedmkrát povedlo loni, ale stále čeká.

"V Montrealu jsme nicméně ukázali zlepšení, kterého jsme dosáhli na monopostu MP4-21. Snad by to tento víkend mohlo vyjít v Indianapolisu na první místo," zadoufal třetí muž nedělní Velké ceny Kanady při přípravách na závod v USA.

Na okruhu v Indianapolisu, jehož část vede po slavném oválu, který hostí legendární závod 500 mil, se formule 1 představila poprvé před šesti lety a pětkrát se z vítězství radovali jezdci Ferrari (4x Michael Schumacher, 1x Rubens Barrichello). Jen v roce 2001 narušil hegemonii rudých Mika Häkkinen s mclarenem.

Nástupce dvojnásobného mistra světa má rychlý okruh, kde se maximální rychlost blíží 350 km/h, v oblibě. "Je to okruh náročný na všechny součásti vozu, který nedovoluje žádné kompromisy. Podobně jako Silverstone nebo Montreal je hodně rychlý. Nastavení je podobné Kanadě, rychlé rovinky se střídají s pomalejšími zatáčkami," přiblížil šestadvacetiletý Fin.

Räikkönen věří, že na rozdíl od loňské blamáže, kdy závod jelo jen šest vozů, se diváci mohou těšit na atraktivní podívanou. "V Indianapolisu se dá dobře bojovat o umístění. Okruh je dostatečně široký pro bezpečné předjíždění a má dobrá místa, kde lze svádět jezdecké duely," těšil se na nedělní závod úřadující vicemistr světa.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články