Hlavní obsah

Ricciardo získal skalp Hamiltona. I když jen s 'prdítkem' v pořadu Top Gear

Praha

Ještě měsíc zbývá do startu letošní sezóny formule 1, první ostrý souboj mezi hvězdami startovního roštu se ale již odehrál. I když na dálku a s velkou nadsázkou. Pilot Red Bullu Daniel Ricciardo byl hostem proslulého motoristického magazínu Top Gear a v tradičním testu s vozem Suzuki Liana na dráze na letišti Dunsfold v hrabství Surrey vymazal z tabulek dosud vedoucího jezdce Mercedesu Lewise Hamiltona.

Foto: Vantagenews.co.uk, Profimedia.cz

Daniel Ricciardo za volantem vozu Suzuki Liana na testovacím okruhu pořadu Top Gear na letišti Dunsfold.

Článek
Fotogalerie

Známé osobnosti pozvané do části Top Gearu nazvané „Hvězda v autě za rozumnou cenu" absolvují grilování v rozhovoru s Jeremy Clarksonem a rovněž ostrý měřený okruh s proslulými pasážemi jako Hammerhead, Follow-through či Gambon. Celebrity aktuálně jezdí s vozem Vauxhall (britský Opel) Astra, jezdci formule 1 ale mají oddělené pořadí a zápasí s tratí se suzuki, která celou legraci s laciným vozem v roce 2002 odstartovala.

V neděli dostal v zatím posledním odvysílaném dílu šanci ukázat své umění za volantem Ricciardo a jeho výsledek byl pro všechny fandy Red Bullu hodně příjemný. Australský pilot totiž vymazal z vedoucí pozice Hamiltona, když dosud nejrychlejší čas britského miláčka 1:42,9 min. překonal o sedm desetin sekundy.

Pikantní navíc bylo, že během rozhovoru před jízdou kdosi z publika na Ricciarda vykřikl: „Jak vypadá zadek Lewisova auta?", což pětadvacetiletý pilot Red Bullu odměnil smíchem a v legraci míněným zdviženým prostředníčkem. Nakonec to byl ale on sám, kdo se smál i po zastavení časomíry. Nový rekordní čas 1:42,2 min. je o zmíněných sedm desetin rychlejší než Hamiltonovo maximum, třetí Mark Webber byl pomalejší bezmála o sekundu a čtyřnásobný mistr světa Sebastian Vettel téměř o dvě sekundy.

Mimochodem - nejrychlejší čas s lianou mezi obyčejnými smrtelníky stanovila v roce 2005 bývalá britská jachtařka Ellen MacArthurová, která zastavila chronometr na hodnotě 1:46,7 min.

Reklama

Související témata:
Top Gear
  Velká cena Číny - kvalifikace na sprint dnes 09 : 30
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint