Hlavní obsah

Rosberg neprozradí Hamiltonova tajemství a je rád, že svůj horor ve formuli 1 ukončil

Praha

Když pár dní po zisku titulu mistra světa oznámil Nico Rosberg, že končí ve formuli 1, všechny šokoval. On sám však ani s odstupem času svého rozhodnutí ani trochu nelituje a dění okolo nejrychlejších vozů sleduje zpovzdálí. U týmu Mercedes by však raději viděl Fernanda Alonsa než Valtteriho Bottase.

Foto: Profimedia.cz

Nico Rosberg na tiskové konferenci před vyhlášením Laureus World Sports Awards.

Článek

„Teď, když se na to dívám z pohledu fanouška, je jednoduché pro mě říci, koho bych vybral na své místo. Hodně lidí mluvilo o Fernandu Alonsovi a já s nimi souhlasím. On s Lewisem Hamiltonem to by byl pořádný ohňostroj,“ prohlásil na stránkách BBC Rosberg.

„Pro fanoušky by to bylo super, z pohledu týmu by to ale nejspíš nefungovalo. A tak asi našli to nejlepší řešení,“ dodal úřadující světový šampión, který ale svému nástupci Bottasovi příliš radit nebude. „Valtteri mě požádal, jestli bychom si mohli popovídat. Jsem rád, že to udělal, ale hodlám být neutrální,“ řekl Rosberg na tiskové konferenci před úterním slavnostním vyhlášením Laureus World Sports Awards, kde je nominován.

„Neprozradím mu žádné Lewisovo tajemství. Budu se mu snažit poradit třeba v tom, jak co nejlépe zapadnout do týmu. Řeknu mu, ať neočekává žádnou snadnou cestu. Lewis je jedním z nejlepších jezdců, takže laťka pro Valtteriho je hodně vysoko. On je však nesmírně talentovaný, takže i on může s Mercedesem dosáhnout hodně dobrých výsledků,“ zamyslel se jednatřicetiletý Němec, který ještě ani na okamžik nezalitoval, že odešel z formule 1.

„Manželka byla na všechno sama. Když naše dcerka něco potřebovala, byla tam. Já nikdy. Navíc jsem sváděl vlastní boj s cestováním mezi různými časovými pásmy. Spal jsem odpoledne, abych v noci mohl fungovat. Byl to horor,“ přiznal rodák z Wiesbadenu. „Nyní mám mnohem více času na rodinu. Svého rozhodnutí ukončit kariéru jsem nikdy nelitoval,“ uzavřel Rosberg.

Reklama