Hlavní obsah

Rychlá akce. Přiletěl jako komentátor, najednou je z Hülkenberga zase závodník

Aktualizováno

Koronavirová doba přináši nejedno nouzové řešení. K jednomu z nejpozoruhodnějších došlo na okruhu v Silverstone. Mexického pilota formule 1 Sergia Péreze, který je v karanténě, nahradí v příštích dvou závodech ve stáji Racing Point zkušený Němec Nico Hülkenberg. Ostřílený závodník přitom měl Velkou cenu Británie absolvovat jako spolupracovník televizní stanice RTL. Po rychlé akci zasáhl jako závodník hned do prvního měřeného tréninku...

Foto: Pool, Reuters

Nico Hülkenberg v barvách stáje Racing Point během prvního tréninku na okruhu v Silverstone.

Článek

Nečekaný návrat. Nico Hülkenberg za volantem týmu Racing Point nahradí Sergia Péreze, jehož odstavil pozitivní koronatest.

Německý závodník čekal na zisk podia celou svoji kariéru. Marně. Nyní však dostal do rukou auto, se kterým by se mu to podařit mohlo.

Pérez se po pozitivním testu ocitl v karanténě a s určitostí vynechá oba závody v Silverstone. Racing Point měl původně využívat rezervní piloty Mercedesu Estebana Guttiereze a Stoffela Vandoorna, ale nakonec vsadil na muže, který má bohaté zkušenosti nejen z týmu Force India (předchůdce Racing Pointu).

Hülkenberg se po minulé sezoně ocitl bez soutěžního kokpitu a během tohoto víkendu měl absolvovat Velkou cenu Velké Británie jako spolupracovník RTL. Ve čtvrtek však absolvoval test na koronavirus a v pátek již nastoupil do prvního měřeného tréninku.

Pérez se cítí dobře

Třiatřicetiletý Hülkenberg loni obsadil v barvách Renaultu celkové 14. místo. Přëdtím jezdil za Williams, Sauber a předchůdce Racing Pointu Force India. Celkem má v seriálu na kontě 177 závodů.

Vedení Racing Pointu informovalo, že Pérez, který stejně jako ostatní účastníci šampionátu musí podstupovat každých pět dní kontroly, se cítí v pořádku.

Formule kvůli pandemii odstartovala na začátku července se čtyřměsíčním zpožděním a celkem jedenáct závodů bylo zrušeno. V provizorním kalendáři je zatím třináct Velkých cen, všechny v Evropě. V rámci přísných bezpečnostních opatření se závodí bez diváků, zatímco stáje žijí ve vlastních bublinách a s ostatními týmy nepřijdou vůbec do styku.

Reklama

Související témata: