Hlavní obsah

S Maxem chceme vyhrát mistrovství světa, uklidňuje frustrovaného mladíčka poradce týmu

Praha

Talentovaný Max Verstappen není na prodej. Devatenáctiletý jezdec Red Bullu v posledních třech závodech ani jednou se svým vozem nedojel do cíle a na svůj tým už začal být nazlobený. Vedení se mu však omluvilo a tvrdí, že on je ten, s kým chtějí vyhrát světový šampionát ve formuli 1. „Neprodáme ho ani za sto miliónů,“ prohlásil poradce stáje Helmut Marko.

Foto: Profimedia.cz

Helmut Marko a Max Verstappen.

Článek

Red Bull se v posledních několika závodech zlepšil a Daniel Ricciardo dokonce vybojoval pětkrát za sebou umístění na stupních vítězů, z toho jednou byl první. To jeho týmový kolega Max Verstappen si o takových výsledcích může zatím nechat jen zdát. V posledních třech Velkých cenách nedojel ani jednou do cíle a už začal být rozčílený. „Ztrácím důvěru. Jejich omluva mi nijak nepomůže,“ prohlásil nedávno devatenáctiletý Nizozemec.

Není tedy divu, že se objevily spekulace, že by po sezóně mohl stáj opustit a zamířit jinam. Nejvíce se hovořilo o Ferrari. To však prezident italské stáje Sergio Marchionne popřel. „S Verstappenem jsme žádnou smlouvu nepodepsali,“ uvedl na pravou míru a nyní se k němu přidává i poradce Red Bullu Helmut Marko.

„Neprodali bychom ho ani za sto miliónů,“ řekl Marko německému deníku Bild. Jakou měnu měl ale na mysli, není známo. „Dovedli jsme ho do formule 1, abychom viděli jeho potenciál a vývoj. Chceme s ním vyhrát mistrovství světa,“ dodal Marko, který věří, že se již brzy frustrovanému Verstappenovi začne dařit.

„Vysvětlili jsme mu, že děláme vše, co je v našich silách, abychom zastavili tuto neuvěřitelnou smůlu,“ uzavřel Marko. Jestli se týmu povedlo něco vylepšit, se dozvíme už tento víkend, kdy se pojede Velká cena Velké Británie. Po prvním tréninku patřilo Maxi Verstappenovi třetí místo.

Reklama

  Velká cena Miami - kvalifikace na sprint dnes 22 : 30
20240503T22 : 30:00+0200
Velká cena Miami - kvalifikace na sprint
Velká cena Miami - kvalifikace na sprint
Velká cena Miami - kvalifikace na sprint
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.