Hlavní obsah

Sainz podstoupil operaci a v Saúdské Arábii nepojede. Nahradí ho mladík, který v F1 nikdy nezávodil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Před týdnem v Bahrajnu skončil třetí a dával týmu Ferrari naději, že by to nemusel být z jejich pohledu beznadějný ročník. Ve druhém závodě sezoně ale bude Carlos Sainz chybět. Kvůli akutnímu zánětu slepého střeva musel podstoupit operaci a v Saúdské Arábii ho v páteční kvalifikaci i sobotním závodě nahradí rezervní pilot Oliver Bearman. Ten se tak pro změnu nezúčastní doprovodných závodů formule 2.

Pilot Ferrari Carlos Sainz Jr. v Saúdské Arábii nepojedeVideo: sntv

 
Článek

Sainz si na bolesti stěžoval už ve středu i ve čtvrtek. V Saúdské Arábii sice absolvoval dva tréninky, nicméně po nich říkal: „Byl to náročný den, cítil jsem se hodně špatně. Posledních 24 hodin pro mě bylo velmi těžkých. Když se budu cítit lépe, umožní mi to jet více na hraně, protože zdejší rychlá trať má velké fyzické nároky na jezdce.“

Zprvu se zdálo, že za Sainzovými problémy stojí otrava jídla. Nicméně po důkladnějším vyšetření je důvodem právě zánět slepého střeva.

„Od třetího tréninku ho tak nahradí rezervní jezdec Oliver Bearman. Oliver tak nebude pokračovat na této Velké ceně v šampionátu formule 2. Celá rodina Ferrari přeje Carlosovi brzké uzdravení,“ napsala stáj Ferrari v prohlášení.

Později odpoledne přišlo další vyjádření, v němž tým informoval o úspěšné Sainzově operaci. „Vše proběhlo v pořádku a Carlos nyní odpočívá v nemocnici. Posíláme mu plnou podporu.“

18letého Brita Bearmana, který v F2 vyhrál čtvrteční kvalifikaci, tak čeká premiéra v závodě F1. Ten se jede v sobotu od 18 hodin. Aby pilot debutoval v F1 v barvách Ferrari se stalo naposledy v roce 1972! Bearman se zároveň stane 776. jezdcem, který se zúčastnil závodu F1, a 97. pilotem, jenž pojede za Ferrari. Závodit bude s číslem 38.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články