Hlavní obsah

Šampión F1 Vettel dostal nejvyšší německé sportovní vyznamenání

Dvojnásobný mistr světa formule 1 Sebastian Vettel dostal nejvyšší německé sportovní vyznamenání Stříbrný vavřínový list. Čtyřiadvacetiletý pilot stáje Red Bull převzal ocenění na berlínském zámku Bellevue z rukou předsedy horní komory parlamentu Horsta Seehofera, který je dočasně v čele státu po rezignaci prezidenta Christiana Wulffa.

Foto: Axel Schmidt, ČTK/AP

Sebastian Vettel dostává řád z rukou šéfa Parlamentu Horsta Seehofera.

Článek

Vettel se stal v roce 2010 nejmladším mistrem světa v historii formule 1 a v minulé sezóně se mu podařilo titul obhájit. "Rád sbírám trofeje, ale tohle ocenění je výjimečné, protože ho dostanete jednou za život," citovala agentura SID Vettela, který kvůli ceremoniálu přerušil testování vozu pro nadcházející ročník seriálu v Barceloně.

Loni dostal ocenění basketbalista Dirk Nowitzki, který dovedl Dallas k triumfu v NBA. V minulosti byli vyznamenáni například hráči německé fotbalové reprezentace po třetím místě na mistrovství světa 2010 nebo sedminásobný šampión ve formuli 1 Michael Schumacher. Tradičně se držiteli Stříbrného vavřínového listu stávají i medailisté z olympijských her.

Reklama

Související témata: