Hlavní obsah

Šampionovi formule 1 Alonsovi v lednu vyndají titanové destičky z čelisti

Dvojnásobný mistr světa formule 1 Fernando Alonso se v lednu podrobí operaci, při které mu lékaři vyjmou titanové destičky z čelisti. Čtyřicetiletý pilot stáje Alpine o tom informoval na webu formule 1.

Foto: Rula Rouhana, Reuters

Dvojnásobný mistr světa formule 1 Fernando Alonso

Článek

Alonso měl destičky v čelisti od únorové nehody na kole ve Švýcarsku. "V lednu mi je vyndají, takže budu mít asi dvoutýdenní pauzu," řekl španělský jezdec, který šampionát ovládl v letech 2005 a 2006 s Renaultem.

Po rekonvalescenci čekají Alonsa testovací jízdy před novou sezonou, která odstartuje v březnu v Bahrajnu. "Musím se dobře připravit. Nehoda mi před letošní sezonou moc nepomohla," uvedl.

Po odchodu Kimiho Räikkönena bude Alonso v nadcházejícím ročníku nejstarším pilotem ve formuli 1, jako nevýhodu to ale nevidí. "Současná auta nejsou na fyzickou kondici moc náročná," prohlásil.

"V letech 2004, 2005 by mě věk omezoval asi víc. Se současnými vozy zvládnu odjet 300 kol, takže ve fyzičce problém není. Cítím se super silný a jsem připravený," řekl Alonso, který v uplynulém ročníku byl nejlépe třetí a v celkovém pořadí skončil desátý.

Reklama

Související témata: