Hlavní obsah

Šéf stáje Alpine se o odchodu Alonsa dozvěděl až z tiskové zprávy Aston Martinu

Šéf stáje formule 1 Alpine Otmar Szafnauer přiznal, že ho odchod pilota Fernanda Alonsa do Aston Martinu zaskočil. Dozvěděl se o něm totiž až poté, co konkurenční tým informoval o podpisu víceleté smlouvy.

Foto: Lisa Leutner, Reuters

Fernando Alonso bude bojovat v barvách Aston Martinu

Článek

Dvojnásobný mistr světa Alonso se do Aston Martinu přesune po sezoně. Jednačtyřicetiletý Španěl ve stáji nahradí čtyřnásobného šampiona Sebastiana Vettela, který po tomto ročníku ukončí kariéru.

"Když jste v paddocku, tak se k vám dostane spousta spekulací. A zaslechl jsem, že Aston Martin má zájem. Ale většinou se o takových věcech chvíli jedná, jenže já se o odchodu dozvěděl rovnou z tiskové zprávy," citovala Szafnauera agentura Reuters.

"Byl jsem trochu zaskočený, protože když jsem se ptal Fernanda, tak říkal, že nic nepodepsal," přidal Szafnauer s tím, že Alpine se snažil desátého jezdce průběžného pořadí letošního šampionátu udržet.

"Nabídli jsme mu roční smlouvu s opcí. Říkal jsem mu: Hele, když v příští sezoně budeš mít stejnou výkonnost, tak si tě samozřejmě necháme. A takhle to mohlo pokračovat i dál. Ale asi chtěl mít dlouhodobou jistotu bez ohledu na výkon," dodal Szafnauer.

Alonsova nástupce našel Alpine okamžitě. Stan se jím současný rezervní jezdec týmu Piastri. Jednadvacetiletý Australan v roce 2020 získal titul v sérii formule 3 a loni na něj navázal vítězstvím ve formuli 2.

Reklama

Související témata:
  Vítěz: L. Norris (McLaren) Velká cena Číny - kvalifikace na sprint Vítěz: L. Norris (McLaren) konec
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
  Velká cena Číny - sprint zítra 05 : 00
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
  Velká cena Číny - kvalifikace zítra 09 : 00
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace