Hlavní obsah

Šéf stáje F1 Alpine zkritizoval Alonsa s Oconem za vzájemné kolize

Šéf stáje formule 1 Alpine Ottmar Szafnauer zkritizoval Fernanda Alonsa a Estebana Ocona. V sobotním sprintu Velké ceny Brazílie došlo mezi jezdci francouzského týmu ke dvěma kolizím.

Foto: Profimedia.cz

Jezdec formule 1 Alpine Ottmar Szafnauer na archivním snímku

Článek

Dvojnásobný mistr světa Alonso a Ocon kvůli nim do dnešního závodu odstartují až z 18., respektive 17. pozice. Dva závody před koncem tak Alpine zkomplikovali boj o čtvrté místo v Poháru konstruktérů s McLarenem.

"Oba nás obrovsky zklamali. Boj o čtvrté místo je velmi těsný a přes tisíc zaměstnanců kvůli tomu neúnavně pracuje. A neexistuje, aby Esteban s Fernandem tuhle snahu znehodnotili incidenty na trati," citovala Szafnauera agentura Reuters.

První kontakt mezi jezdci Alpine proběhl hned po startu sobotního sprintu a Oconův vůz při něm utrpěl poškození podvozku. Ke druhému jen o chvíli později, kdy Alonso do týmového kolegy vrazil zezadu.

Foto: Henry Romero, Reuters

Španělský jezdec Fernando Alonso

Španělský pilot musel s poškozeným předním křídlem do boxů a po trestu za zavinění druhé kolize obsadil 18. místo. Ocon dojel na 17. příčce a po závodě navíc jeho vůz kvůli úniku paliva začal hořet.

V Poháru konstruktérů zatím Alpine drží se ziskem 153 bodů čtvrté místo. McLaren má na čtvrté příčce 148 bodů. Jeho jezdci Lando Norris a Daniel Ricciardo do Velké ceny Brazílie odstartují z osmého, respektive 11. místa.

Reklama