Hlavní obsah

Slalomářky přijdou o závody SP v Ofterschwangu, formuli ve Vietnamu kvůli koronaviru nezruší

Ofterschwang

Závody Světového poháru ve sjezdovém lyžování v německém Ofterschwangu se příští víkend kvůli nedostatku sněhu neuskuteční. V Bavorsku se měl v sobotu 7. března jet obří slalom a o den později slalom speciál. To premiérová Velká cena formule 1 ve Vietnamu se navzdory šíření koronaviru uskuteční, uvedli ve čtvrtek její pořadatelé. Nový závod v Hanoji se pojede 5. dubna jako třetí díl sezony. Čtvrtou zastávkou měla být Grand Prix Čína v Šanghaji o dva týdny později, ta však byla už před dvěma týdny zrušena.

Foto: Joan Monfort, ČTK/AP

V úvodních testech formule 1 na novou sezonu byl nejrychlejší britský obhájce titulu Lewis Hamilton

Článek

Mezinárodní lyžařská federace (FIS) závody v technických disciplínách zrušila kvůli špatnému stavu sjezdovek a nepříznivé předpovědi počasí. Vysoké teploty neumožňují výrobu dostatečného množství technického sněhu.

Zda budou závody ještě do konce sezony nahrazeny, zatím není jasné.

F1 ve Vietnamu bude!

Premiérová Velká cena formule 1 ve Vietnamu se navzdory šíření koronaviru uskuteční, uvedli dnes její pořadatelé. Nový závod v Hanoji se pojede 5. dubna jako třetí díl sezony. Čtvrtou zastávkou měla být Grand Prix Čína v Šanghaji o dva týdny později, ta však byla už před dvěma týdny zrušena.

"Jsme připraveni a nemůžeme se dočkat, až v Hanoji už brzy všechny uvítáme," uvedl šéf Velké ceny Vietnamu Le Ngoc Chi v prohlášení. Podle něj byla minulý týden dokončena poslední část závodního okruhu, který měří 5,6 kilometru a má 23 zatáček.

Kvůli koronaviru byla ve Vietnamu odložena olympijská kvalifikace badmintonistů, která se měla hrát koncem března. Turnaj byl přeložen na červen. V zemi je hlášeno 16 nakažených koronavirem.

Nová sezona formule 1 má odstartovat 15. března v Melbourne. Organizátoři Velké ceny Austrálie zatím připravují závod podle plánu, i když podle vlády v případě rozšíření koronaviru může v krajním případě dojít i na zrušení akce.

Reklama

Související témata: