Hlavní obsah

Stáj formule 1 Marussia ukončila činnost, Caterham zkouší sbírku

Londýn

Tým formule 1 Marussia, jenž se potýkal s finančními problémy, ukončil činnost. Stáj, která koncem října vstoupila do insolvenčního řízení, dnes rozpustil její správce. Další pokus o záchranu naopak udělali zástupci týmu Caterham, který je ve stejné situaci. Insolvenční správce vyhlásil veřejnou sbírku, díky níž by rád do příštího pátku od fanoušků vybral 2,35 miliónu liber (asi 83 miliónů korun).

Foto: Sport.cz

Monopost Julese Bianchiho během Velké ceny Ruska zůstal v garáži, vozy Marussia se už na startu neobjeví.

Článek

Administrátor Geoff Rowley ze společnosti FRO uvedl, že se ekonomicky zdecimovaný tým pokusil zajistit pro budoucnost. "Bohužel jsme nedosáhli žádného řešení, které by umožňovalo fungování na současné úrovni," uvedl.

Bez práce tak zůstalo zhruba 200 zaměstnanců na základně Marussii v anglickém Oxfordshire. "Naším okamžitým úkolem bude pomoci lidem, kteří ztratili práci, a poskytnout jim nezbytnou podporu," řekl Rowley.

Insolvenční správce převzal nad týmem kontrolu poté, co jeho hlavní akcionář Andrej Čeglakov nebyl schopen nadále poskytovat finance na jeho fungování. Marussia tak přechodem do administrace následovala jinou problémovou stáj F1 Caterham.

Oba týmy se už nezúčastnily o víkendu Velké ceny USA v Austinu. Caterham není ani nyní v Brazílii, nicméně ještě nevzdal start ve finále sezóny v Abú Zabí.

Marussia vyhlásila insolvenci tři týdny poté, co se její pilot Jules Bianchi vážně zranil při nehodě ve Suzuce. Francouzský jezdec je stále v nemocnici v Japonsku v kritickém, ale stabilizovaném stavu.

Reklama

  Velká cena Číny - sprint dnes 05 : 00
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
  Velká cena Číny - kvalifikace dnes 09 : 00
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články