Hlavní obsah

Stáj Toro Rosso bude v příští sezóně F1 reprezentovat mladičký Rus Kvjat

Novým pilotem stáje formule 1 Toro Rosso bude v příští sezoně Rus Daniilo Kvjat. Devatenáctiletý jezdec, jenž prošel juniorským programem Red Bullu, v týmu vytvoří dvojici s Francouzem Jeanem-Ericem Vergnem.

Foto: Issei Kato, Reuters

Rus Daniilo Kvjat vytvoří dvojici s Francouzem Jeanem-Ericem Vergnem (na snímku).

Článek

Kvjat v týmu zaujme uvolněné místo po Danielu Ricciardovi, jenž po sezóně nahradí v Red Bullu končícího Marka Webbera. Ruský pilot naposledy působil v seriálu GP3 a evropské formuli 3.

Vedení stáje, kterou vlastní Red Bull, tak drží trend angažování úspěšných jezdců z mládežnického programu. "Že je Daniil velice talentovaný, je zřejmé z jeho výsledků ve všech juniorských kategoriích," prohlásil šéf stáje Franz Tost. Na představitele týmu prý Kvjat udělal dojem při testování mladých pilotů v Silverstonu.

Pětkrát na stupních vítězů

Kvjat vyhrál v minulé sezóně seriál formule Renault. Letos si v sérii evropské formule 3 připsal jedno vítězství a pětkrát se umístil na stupních vítězů, což mu stále dává šanci na celkový triumf.

Rusko tak může mít v seriálu F1 v příští sezóně, kdy bude hostit premiérovou Grand Prix v Soči, dva zástupce. O ruském pilotovi uvažuje i Sauber, jenž možná na přání nového ruského sponzora angažuje osmnáctiletého Sergeje Sirotkina. Ten ale nejprve musí získat potřebnou superlicenci.

Reklama

Související témata: