Hlavní obsah

Staněk dojel ve sprintu F2 v Monte Carlu na bodovaném šestém místě

Český jezdec Roman Staněk dojel v Monte Carlu šestý ve sprintu formule 2 a připsal si tři body do pořadí šampionátu. Premiérově zvítězil Brit Taylor Barnard z AIX Racing, na kterého rodák z Valašského Meziříčí ztratil přes 13 sekund. Druhý skončil Brazilec Gabriel Bortoleto, třetí byl Nor Dennis Hauger.

Foto: Archiv Romana Staňka

Roman Staněk ve formuli 2

Článek

Dvacetiletý jezdec týmu Trident Staněk bodoval podruhé v sezoně. Dosud uspěl ve sprintu v Melbourne, kde v březnu vyhrál. Na kontě má 13 bodů a v průběžném pořadí zůstává na 17. místě.

Staněk byl v páteční kvalifikaci šestý a díky obrácenému pořadí na startu odstartoval z páté příčky. Pozici sice neudržel, protože v úvodní pasáži se před něj dostal Argentinec Franco Colapinto, v dalším průběhu už ale před sebe český jezdec nikoho nepustil.

V úvodu musel na trať dvakrát safety car, nejprve po nehodě Victora Martinse a následně po havárii Pepeho Martího. Šest kol před koncem byl sprint na čtvrt hodiny přerušen po hromadné kolizi, na jejímž začátku byl Zane Maloney. Barbadoský pilot závod nedokončil, ale zůstal v čele šampionátu. Po restartu se už pořadí na bodovaných příčkách nezměnilo.

Hlavní závod je na programu v neděli od 9:40. Z prvního místa do něj odstartuje Staňkův týmový kolega Richard Verschoor. Staněk začne ze šesté příčky.

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

EURO 2024 v Německu

Mistrovství Evropy ve fotbale se odehraje v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024. Chybět nebude ani český národní tým pod vedením nového trenéra Ivana Haška, v základní skupině F se Češi střetnou s Portugalskem, Tureckem a Gruzií.