Hlavní obsah

Ujedu vám i podeváté, libuje si Vettel, posedlý génius z jiné galaxie

Belgie, Itálie, Singapur, Korejská republika, Japonsko, Indie, Abú Zabí a USA. Osm posledních závodů mistrovství světa ve formuli 1, osmkrát stejný vítěz. Již dávno jistý mistr světa Sebastian Vettel. Kdo Němce zastaví? „Sám nevím, jak to dělám. Je to skvělé, příště zkusím vyhrát i podeváté,“ jásal pilot stáje Red Bull v neděli na stupních vítězů v Austinu. Málokdo pochybuje, že všem ujede i tento týden v závěrečném závodě v Brazílii.

Foto: David J. Phillip, ČTK/AP

Vyhrál jsem osmkrát v řadě - a chci i podeváté. Sebastian Vettel nemá konkurenci...

Článek
Fotogalerie

Naposledy nezvítězil 28. července při Velké ceně Maďarska. Osmým vítězstvím v řadě překonal Alberta Ascariho a Michaela Schumachera, kteří drželi rekord sedmi triumfů po sobě. Vettel si jede svou vlastní ligu.

„Vítězit mě neunudí," sděluje otrávené konkurenci. „Sleduji náskok od ostatních a snažím se mít takové tempo jako oni. Když se někdo přibližuje, není to nejlepší pocit. Chci, aby byl náskok vždy větší," ujišťuje Sebastian Vettel, že motivace mu nechybí.

„Jsme velmi hrdí. Podle mě je těžké v této chvíli si uvědomit, co to znamená. Lidé se jednoho dne budou ohlížet za našimi časy a za tím, co jsme jako tým udělali," jásá Vettel.

Těžko říci, co by se muselo stát, aby nevyhrál také v Sao Paulu. Velká cena Brazílie, závěrečný závod letošního mistrovství světa, odstartuje v neděli v 17:00.

Legenda jezdí na jiné úrovni než ostatní

„Vettel překonal Schumiho a nadále jezdí jako posedlý," píše španělská Marca. „Vettel je legenda. Ukazuje, že jezdí na jiné úrovni. Vettel je génius," přidává se deník AS. „Kombinace Vettel-Red Bull je neporazitelná, nikdo se jim nevyrovná. Jsou z jiné galaxie," bájí také španělský Sport.

„Lidé mají tendenci zapomínat, že každý víkend je výzva sama o sobě. A fakt si jen těžko uvědomuji, co tato neuvěřitelná série znamená," říká sám Vettel.

Pilot Red Bullu se stal prvním závodníkem, který v jedné sezóně vybojoval osm vítězství za sebou. Absolutní rekord s devíti triumfy má na kontě Ital Alberto Ascari, ale jeho sérii v letech 1952 a 1953 rozdělila zimní přestávka.

Reklama

Související témata: