Hlavní obsah

Uspokojí Leclerca vysvětlení ohledně týmové režie? Podle Mercedesu otevřelo Ferrari Pandořinu skříňku

Šanghaj/Praha

Hodně frustrovaný byl po nedělní Velké ceně Číny Charles Leclerc. Ferrari totiž během závodu přistoupilo k týmové režii a talentovaný mladík před sebe musel pustit svého zkušenějšího kolegu. Jednadvacetiletý Monačan úplně nechápe, z jakého důvodu vedení upřednostnilo Sebastiana Vettela a doufá, že se mu dostane rozumného vysvětlení.

Foto: Profimedia.cz

Zklamaný Charles Leclerc.

Článek

Tisící velká cena formule 1, která se jela v Číně, nedopadla pro Charlese Leclerca vůbec podle jeho představ. Jednadvacetiletý jezdec sice po startu byl na třetím místě za vozy Mercedesu, avšak brzká týmová režie Ferrari a následná strategie způsobily, že v závodě obsadil až pátou příčku.

Talentovaný mladík z toho všeho byl samozřejmě poněkud rozladěný a doufá, že se mu dostane rozumného vysvětlení, co tým vedlo k tomu, aby před sebe svého kolegu pustil. „Pro mě to nebyl dobrý závod. Celý závodní víkend jsem nebyl tak silný, jak bych si představoval,“ prohlásil Lecler na webu express.co.uk.

„Z té akce se Sebem musím pochopit celou situaci. Musím si promluvit s inženýry a pochopit jejich rozhodnutí. Nechci se zatím uchylovat k hloupým komentářům. Jsem si jistý, že mi to odůvodní a pochopím to," dodal Monačan, jehož šéf Mattia Binotto krátce nato přišel s vysvětlením.

„Chtěli jsme Sebastianovi dát příležitost, aby ukázal, zda je schopen se držet za monoposty Mercedesu. Nebylo to o tom, že bychom chtěli dát jednomu jezdci výhodu před druhým. Jen jsme to jako tým chtěli v důležitém okamžiku zkusit. Chápu ale Charlese, jestli je naštvaný,“ líčil Binotto.

Foto: Hamad I Mohammed, Reuters

Monacký pilot Charles Leclerc z Ferrari během kvalifikace.

K situaci se vyjádřil i šéf Mercedesu, Totto Wolff, podle kterého Ferrari otevřelo Pandořinu skříňku. „Sebastian řekl, že má v této fázi rychlejší auto, takže vyměnili pořadí. To chápu. Jakmile ale začnete dělat tyhle věci, začnete to být velice komplikované, protože vytvoříte precedent,“ vysvětloval Wolff.

„Otevíráte Pandořinu skříňku a budete to možná muset během každého závodu řešit, protože ten jezdec, který bude vzadu, může říci, že by mohl jet rychleji,“ uzavřel Wolff s tím, že podobnou situaci Mercedes zažil, když u týmu vedle Lewise Hamiltona působil Nico Rosberg.

Reklama

Související témata:
  Velká cena Číny - sprint dnes 05 : 00
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
  Velká cena Číny - kvalifikace dnes 09 : 00
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články