Hlavní obsah

Úvodní tréninky na GP Saúdské Arábie F1 vyhrál Hamilton, Leclerc tvrdě boural

Aktualizováno

Brit Lewis Hamilton z Mercedesu vyhrál oba úvodní tréninky na premiérovou Velkou cenu Saúdské Arábie vozů formule 1. Úřadující mistr světa zajel v první jízdě na trati v Džiddě o 56 tisícin sekundy rychlejší čas než jeho hlavní rival v boji o titul Max Verstappen, později zase překonal o 61 tisícin týmového kolegu Valtteriho Bottase. Závěr druhého tréninku poznamenala tvrdá nehoda Charlese Leclerca z Ferrari. Čtyřiadvacetiletý Monačan vyvázl bez zranění.

Foto: Peter Kohalmi, Reuters

Lewis Hamilton z Mercedesu vyhrál úvodní trénink na premiérovou Velkou cenu Saúdské Arábie

Článek

Šestatřicetiletý Hamilton potvrzuje i v Saúdské Arábii výbornou formu z posledních závodů. Díky výhrám v Brazílii a Kataru stáhl Verstappenův náskok v čele a na městském okruhu v Džiddě zaútočí na osmý triumf v sezoně.

Tím by ještě více zdramatizoval před závěrečným podnikem v Abú Zabí boj o titul. Naopak v případě většího Hamiltonova zaváhání by mohl Verstappen slavit první mistrovský titul v kariéře.

Zatímco v úvodním tréninku zaujalo páté místo Antonia Giovinazziho z Alfy Romeo, druhou část zakončila tvrdá nehoda Leclerca. Monacký jezdec Ferrari dostal ve 22. zatáčce smyk a narazil ve vysoké rychlosti zadní části svého vozu do bariéry. Přestože jeho monopost byl značně poškozen, Leclerc vystoupil z vozu sám a na první pohled nezraněný.

Program Velké ceny Saúdské Arábie pokračuje v sobotu třetím tréninkem a následnou kvalifikací od 18:00 SEČ. Závod se uskuteční o den později v 18:30.

Tréninky na Velkou cenu Saúdské Arábie, závod mistrovství světa vozů formule 1 v Džiddě:
První trénink:
1. Hamilton (Brit./Mercedes) 1:29,786
2. Verstappen (Niz./Red Bull) -0,056
3. Bottas (Fin./Mercedes) -0,223
4. Gasly (Fr./AlphaTauri) -0,477
5. Giovinazzi (It./Alfa Romeo) -0,532
6. Sainz (Šp./Ferrari) -0,778.
Druhý trénink:
1. Hamilton 1:29,018
2. Bottas -0,061
3. Gasly -0,081
4. Verstappen -0,195
5. Alonso (Šp./Alpine) -0,423
6. Ocon (Fr./Alpine) -0,537

Reklama

Související témata: