Hlavní obsah

Vettel nepojede úvodní GP sezony, nahradí ho Hülkenberg

Německý pilot formule 1 Sebastian Vettel z Německa se kvůli nákaze koronavirem nezúčastní úvodní Velké ceny sezony v Bahrajnu. V kokpitu vozu týmu Aston Martin nahradí čtyřnásobného mistra světa tento týden jeho krajan Nico Hülkenberg, jenž je oficiálním rezervním jezdcem stáje.

Foto: Albert Gea, Reuters

Sebastian Vettel na předsezonních testech v Barceloně. Archivní foto

Článek

O výměně jezdců informoval Aston Martin na webu den před úvodním tréninkem na nedělní Grand Prix. Další Velká cena se pojede hned následující týden v Saúdské Arábii a tým neuvedl, zda bude Vettel k dispozici.

Čtyřiatřicetiletý Hülkenberg absolvuje první Velkou cenu F1 po zhruba roce a půl. Po sezoně 2019 ztratil pozici stálého pilota, ale v roce 2020 odjel za tým Racing Point dva závody stejně jako nyní coby náhradník za jezdce nakažené koronavirem. Na kontě má Hülkenberg 179 startů, aniž by se postavil na stupně vítězů, což je rekord formule 1.

Hülkenbergův vrstevník Vettel je druhým pilotem, jenž byl tento měsíc pozitivně testován na covid-19. Po izolaci by se měl do paddocku v Bahrajnu vrátit Australan Daniel Ricciardo z McLarenu.

Reklama

Související témata:
  Velká cena Číny - sprint probíhá Živě
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
  Velká cena Číny - kvalifikace dnes 09 : 00
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články