Hlavní obsah

Vettel uzavřel angažmá u Ferrari dražbou helmy pro děti v Africe

Abú Zabí

Pilot formule 1 Sebastian Vettel vydražil helmu, v níž odjel některé ze svých posledních závodů v barvách Ferrari, za 225 000 eur (necelých šest milionů korun). Čtyřnásobný šampion, jenž od příští sezony zamíří do stáje Aston Martin, vyhlásil on-line aukci na svém webu před finále letošní sezony v Abú Zabí a výtěžek věnuje na pomoc dětem v Ugandě a Togu.

Foto: Handout, Reuters

Pilot formule 1 Sebastian Vettel vydražil helmu, v níž odjel některé ze svých posledních závodů v barvách Ferrari, za 225 000 eur (necelých šest milionů korun).

Článek

Na dobročinné účely nabídl Vettel helmu, v níž v listopadu vybojoval třetí místo ve Velké ceně Turecka a závodil v ní i o první adventní neděli v Bahrajnu. Přilba ve speciálním designu "Diversity" (Rozmanitost) vychází z obvyklého Vettelova stylu. Výrazný černo-červeno-zlatý svislý pruh ale nahradil symbol duhy. Spodní okraj helmy zdobí kresby lidí všech barev pleti.

Třiatřicetiletý Němec opustí Ferrari po šesti letech. V příštím roce bude jezdit za Aston Martin, nynější Racing Point.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.