Hlavní obsah

Vettelovým nástupcem ve Ferrari bude podle médií Sainz

Maranello

Čtyřnásobného mistra světa formule 1 Němce Sebastiana Vettela má od příští sezony v týmu Ferrari nahradit Španěl Carlos Sainz. Syn bývalého světového šampiona v rallye a současný jezdec McLarenu už se podle německých médií domluvil s italskou stájí na smlouvě. Ferrari má Sainzovo angažování oznámit v příštích dnech.

Foto: Loren Elliott, Reuters

Španěl Carlos Sainz by měl podle německých médií nahradit Sebastana Vettela ve stáji Ferrari.

Článek

Vettelův odchod potvrdila slavná italská stáj v úterý. Dvaatřicetiletý Němec skončí ve Ferrari po šesti letech, během kterých byl ve světovém šampionátu nejlépe dvakrát druhý. Čtyři tituly vybojoval předtím v barvách Red Bullu.

O sedm let mladší Sainz by se měl stát kolegou nové hvězdy Ferrari Charlese Leclerca. Dvaadvacetiletý monacký jezdec loni vyhrál dva závody a skončil celkově čtvrtý těsně před Vettelem. Letošní sezona se kvůli pandemii koronaviru ještě nerozběhla.

Sainz má za sebou pět sezon v seriálu F1. Loni se díky třetímu místu ve Velké ceně Brazílie poprvé probojoval na stupně vítězů a celkově skončil šestý, nejlépe v kariéře. V McLarenu mu letos vyprší po dvou letech smlouva.

Reklama

Související témata: