Hlavní obsah

VIDEO: To jste neviděli. Räikkönen při GP Brazílie zabloudil!

Praha/Interlagos

Finský pilot formule 1 Kimi Räikkönen je známý samorost a v neděli při posledním závodu sezóny v Brazílii to opět měrou vrchovatou dokázal. Na okruhu Interlagos totiž dokázal svérázný Seveřan zabloudit na přístupovou cestu, musel se otáčet u zavřené brány a na okruh se vracel po trávníku. I tak ale dojel na posledním bodovaném místě a pojistil si třetí příčku v konečném hodnocení MS.

Räikkönen zabloudil při GP Brazílie.

 
Článek

K Räikkönenovu omylu došlo v 52. kole, kdy se na mokru ocitl mimo trať a k návratu na dráhu chtěl použít servisní infrastrukturu. Jenže ouha! V cestě najednou stála zavřená brána.

„Vyjel jsem v poslední zatáčce, skrz špinavý a zamlžený vizor jsem strašně špatně viděl. V tom místě se dá vrátit na dráhu přes pomocnou pitlane, jenže se musí projet bránou. Vím to, protože jsem byl ve stejné situaci v roce 2001. To ale byla brána otevřená, teď ji někdo zavřel. Příští rok to budu muset zařídit," poznamenal typicky bez známky výraznějších emocí Räikkönen v cíli.

Mistr světa z roku 2007 se letos vrátil do formule 1 po dvouleté pauze, již vyplnil starty v seriálu MS v rallye, a dal o sobě pořádně vědět. V barvách stáje Lotus dojel sedmkrát na stupních vítězů, v Abú Zabí vyhrál, třikrát byl druhý a třikrát třetí. A jako jediný ze startovního pole dokázal dokončit všechny díly letošního MS.

Reklama

Související témata: