Hlavní obsah

Vyděšený šampion F1! V Rusku srazil mechanika

Soči/Praha

Oddechl si. A pořádně. Před Velkou cenou Ruska si šampion F1 prošel na okamžik peklem. Brit Lewis Hamilton měl nahnáno, když při zastávce v boxech trefil jednoho z mechaniků. Ten se po kolizi skácel k zemi, což Hamiltona vyděsilo. „Pane bože, omlouvám se. Je ten muž v pořádku," volala hvězda Mercedesu. Vzápětí si mohla zhluboka oddechnout, muž odešel do zákulisí po svých a letmo mávl na britského pilota na znamení, že je v pohodě.

Foto: John Thys, Reuters

Britský pilot F1 Lewis Hamilton.

Článek

Byl to šílený obrázek. Mechanik letící k zemi, kam ho poslal mistr světa Hamilton. Tohle mohlo v ruském Soči skončit v pátek pořádným průšvihem. Ale neskončilo. Člen týmu Mercedes neutrpěl žádná zranění. „Uff, dobrá zpráva, že je v pohodě," ulevilo se britskému pilotovi F1.

„Měl jsem srdce až v krku, když se to stalo. Měl jsem ohromný strach, ale naštěstí byl ten muž v pořádku," dodal Hamilton, kterého v sobotu čeká kvalifikace před nedělním závodem seriálu MS.

Mercedes byl v posledních letech v Soči naprosto dominantní, na což by chtěl jistě Brit navázat. Monoposty tohoto týmu ovládly i páteční tréninky. Fin Valtteri Bottas vyhrál oba dva. Týmového kolegu z Mercedesu Lewise Hamiltona porazil v dopolední části o 0,211 vteřiny, odpoledne o 44 tisícin.

Reklama

Související témata:
  Velká cena Číny - kvalifikace na sprint zítra 09 : 30
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint