Hlavní obsah

Frustrující a brutální. Nechápající Verstappen přišel v závěru o vše

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dvakrát se na moment ocitl ve vedení závodu, dvakrát ale záhy pozici ztratil. I tak byl muž, jenž hrdě na svém autě vozí číslo 1, blízko stupňům vítězů a druhému místu. Ovšem nakonec nemá úřadující šampion formule 1 Max Verstappen z úvodního klání sezony v Bahrajnu nic, stejně jako jeho týmový kolega Sergio Pérez. A Red Bullu, jednomu z favoritů, zatím v Poháru konstruktérů svítí nula.

Foto: Joan Monfort, ČTK/AP

Max Verstappen při testech v Barceloně.

Článek

"Byl to brutální konec, protože jsme měli v rukou slušný bodový balík, ale v závěrečných kolech se nám celý rozsypal. Nula bodů je pro nás tvrdá. Na druhou stranu jsme měli konkurenceschopné auto, bojovali jsme v různých fázích závodu o vítězství. Je před námi ještě dlouhá sezona, takže to hodíme za hlavu," řekl šéf stáje Christian Horner.

Už před Velkou cenou se mluvilo o tom, že úvodní závod bude spíš o spolehlivosti než o rychlosti. A právě na spolehlivost monopostu duo Verstappen - Pérez doplatilo. Oběma se v závěru - Verstappenovi tři kola před koncem a Pérezovi dokonce v posledním okruhu - porouchalo palivové čerpadlo. Ten první odstoupil z druhé příčky, ten druhý následně ze třetí.

"Tempo v autě je. Jen se nám dnes z nějakého důvodu nepodařilo ukázat, co opravdu umíme. Potenciál máme, jinak bychom nebyli tak vysoko. Po jednom vypadnutí sice není po všem, ale raději bych měl osmnáct bodů," vyprávěl po závodě Verstappen.

Ten si navíc ještě v závěru stěžoval, že mu jde jen těžko otáčet volantem a ztuha se mu řadí. Avšak šlo o jiný problém, než který ho nakonec vyřadil.

„Nesouviselo to spolu. Potíž s řazením vznikla během poslední zastávky v boxech, kdy auto dopadlo na zem. V ten moment se zkroutila spojovací tyč s řazením, proto se Maxovi doleva a doprava zatáčelo jinak," vysvětloval Horner. „Je to frustrující a i pro Sergia brutální. Měli jsme slušné vyhlídky na druhé místo, protože Ferrari bylo o trochu rychlejší než my, což prokázali už během zimy."

Teď se ansámbl F1 přesouvá z Bahrajnu do Saúdské Arábie. Bude mít Red Bull příští neděli lepší náladu?

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Max Verstappen po podpisu smlouvyVideo: sntv

Reklama

Související témata: