Hlavní obsah

Lacko přidal v Zolderu třetí místo, ale obhajoba se mu vzdálila

Zolder

Adam Lacko vybojoval ve třetí jízdě soutěžního víkendu v Zolderu třetí místo, ale obhajoba titulu mistra Evropy v závodech tahačů se mu vzdálila. Německý konkurent Jochen Hahn dnes v obou případech českého pilota porazil a jeho náskok narostl už na 66 bodů. Do konce šampionátu zbývají dva závodní víkendy. Oly Janes vyrovnal svůj nejlepší výsledek z Mostu, když dojel dvakrát devátý. V hodnocení týmů drží Buggyra i nadále třetí příčku.

Foto: Buggyra media

Adam Lacko - ilustrační foto.

Článek

Lacko nejprve navázal na sobotní druhé místo z úvodní pohárové jízdy, kdy jedinkrát na belgickém okruhu byl lepší než Hahn, a přidal další pódiové umístění. Německý lídr šampionátu ale rozjížďku vyhrál a v závěrečné přidal třetí místo, zatímco Lacko skončil sedmý.

„Na startu první jízdy se tam protlačil Sasha, takže mi nic moc nezbývalo, ale nevydržel tlak a postupně se nám ho podařilo s Antoniem předjet. Soubojem jsem ale hodně ztratil a lepší než třetí místo z toho přes veškeré vynaložené úsilí nebylo. Z bedny mám radost," líčí Lacko.

Oly Janes dojel na desátém místě a zvítězil v hodnocení nováčků. „Jsem nadšený. Na tak těžkém okruhu vyhrát v Grammer cupu a znovu bodovat je pro mě obrovský úspěch," řekl. Hodinu po závodě se posunul na konečnou devátou pozici, když byl třiceti vteřinami penalizován Kiss.

Takový zvláštní závod...

Poslední závod víkendu nevyšel Lackovi podle jeho představ, dojel na sedmé pozici. „Takový zvláštní závod. Na startu toho nešlo moc udělat. Pak se mě dost nevybíravě pokoušel předjet Kiss, nakonec mě natlačil až na zeď, takže jsem se ocitl na sedmém místě. Víc jsem z toho pak již nevymáčkl," popisuje Lacko.

Janes dokončil čtvrtý závod jako devátý a druhý v kategorii nováčků. Připsal si tak další dva body do průběžného hodnocení. „Ze Zolderu odjíždím spokojený."

Za dva týdny v Le Mans a týden nato v Jaramě bude Lacko už spíše hájit druhé místo. Má na něm 35 bodů náskok na Španěla Antonia Albaceteho.

Závody ME tahačů v Zolderu (Belgie):
3. jízda:
1. Hahn (Něm./Iveco) 23:48,866
2. Albacete (Šp./MAN) -1,698
3. Lacko (ČR/Buggyra) -11,429.
4. jízda:
1. Rodrigues (Portug./MAN) 24:04,237
2. Halmová (Něm./Iveco) -0,397
3. Hahn -1,499,
...7. Lacko -6,044.
Průběžné pořadí ME:
1. Hahn 280
2. Lacko 214
3. Albacete 179.

Reklama