Hlavní obsah

Lacko vstoupil do nové sezony ME tahačů třetím místem

Budapešť

Automobilový jezdec Adam Lacko vstoupil do nové sezony mistrovství Evropy v závodech tahačů třetím místem na okruhu Hungaroring. V Maďarsku se dnes odjela jen jedna ze dvou plánovaných jízd, druhá byla zrušena po nehodě Steffena Faasa z Německa.

Foto: Buggyra media

Adam Lacko na archivním snímku během testování v Nogaru.

Článek

Jednička týmu Buggyra Racing byla v kvalifikaci čtvrtá, v hlavním závodě se Lacko posunul na třetí místo. Porazili jej Němci Sascha Lenz a Jochen Hahn. "Byl to první závod, ale hned dramatický. V prvním kole jsem se dokázal posunout na třetí místo před Jochena, se kterým jsme trochu bojovali a odletěla mi bočnice. Později jsem ale měl problémy s brzdami a bohužel mě opět předjel," řekl Lacko.

K posunu na stupně vítězů a zisku prvního poháru v sezoně mu pomohly technické problémy domácí hvězdy Norberta Kisse, který startoval do závodu z prvního místa. "Usmálo se na nás trošku štěstíčko a domácí favorit, kterého mají všichni rádi, měl problémy. Pro nás bohudík, pro něj bohužel," uvedl Lacko.

Druhý jezdec roudnického týmu Téo Calvet z Francie byl devátý, Aliyyah Kolocová jedenáctá. V takzvaném Promoters Cupu obsadili třetí a páté místo.

Druhou jízdu předčasně ukončila Faasova nehoda. Německý pilot prorazil svodidla a skončil mimo trať. "Je to velká škoda, protože jsem se hned po startu propletl z šestého místa na druhé a hned vedle mě byl třetí Téo (Calvet), za námi byla i Aliyyah (Kolocová). Start byl perfektní. My jsme odjeli, ale pak se tam ve druhé zatáčce stala velká bouračka," řekl Lacko.

Pořadatelé se snažili poškození opravit, ale v daném čase se jim to nepodařilo. "Z bezpečnostních důvodů už nebylo možné pokračovat. Uvidíme, jak to bude v neděli. Snad nám bude štěstí přát," dodal rodák z Čeladné.

Úvodní závody mistrovství Evropy tahačů v Budapešti:
1. jízda:
1. Lenz (Něm./MAN) 25:50,522
2. Hahn (Něm./Iveco) -9,917
3. Lacko -10,783
...
11. Kolocová (oba ČR/Buggyra) -51,693
2. jízda byla po nehodě v 1. kole zrušena

Reklama

Související témata: