Hlavní obsah

Milík jako jediný český plošinář zůstal ve hře o účast v Grand Prix 2023

Václav Milík jako jediný český plochodrážní jezdec zůstal ve hře o účast v příštím ročníku Grand Prix, seriálu mistrovství světa jednotlivců. Pardubický pilot obsadil poslední postupové čtvrté místo v sobotním závodě v Nagyhalászi a zajistil si start ve finále kvalifikace, které bude hostit 20. srpna Glasgow.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český jezdec Václav Milík.

Článek

V Maďarsku šestinásobný český šampion Milík neskončil v žádné z pěti rozjížděk hůře než druhý a bodově jej předčili pouze vítězný Dominik Kubera z Polska se Švédem Oliverem Berntzonem. Třetí skončil Francouz David Bellego, který českého reprezentanta porazil při bodové shodě v dodatečném rozjezdu.

V Žarnovici na Slovensku při triumfu domácí hvězdy Martina Vaculíka skončili v sobotu mimo postup osmý Jan Kvěch a desátý Eduard Krčmář. Už před týdnem v Debrecínu obsadil Hynek Štichauer osmé místo a v německém Abensbergu skončil Petr Chlupáč dvanáctý. Vítězi tam byli Dán Anders Thomsen a Australan Jack Holder.

V Glasgow se mezi šestnácti aktéry závěrečné Grand Prix Challenge rozhodne o třech účastnících mistrovství světa v příštím roce.

Reklama

Související témata: