Hlavní obsah

Čeští enduristé se v Polsku stali mistry Evropy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čeští enduroví reprezentanti Matěj Škuta, Matyáš Chlum, Jaroslav Kalný a Kryštof Kouble se v neděli v Polsku stali mistry Evropy. Na trůn pro nejlepší tým kontinentu se vrátili po dvou letech, když uspěli ve závěrečném čtvrtém závodě seriálu.

Foto: CzechEnduro.cz

Ilustrační foto

Článek

V Kielcích se dařilo zejména Koublemu, pro kterého byla akce ME součástí přípravy na start v dalším podniku mistrovství světa příští týden v Portugalsku. Jezdec týmu KBS ÚAMK Unhošť v Polsku ovládl v absolutním pořadí oba závodní dny, což mu v konečném hodnocení stačilo na desáté místo. V předešlých třech závodech nestartoval.

Z českého pohledu byl v absolutním pořadí nejlepší šestý Škuta, Chlum skončil osmý. Oba jezdci se ale prosadili na celkové stupně vítězů v kategorii Junior 2. Chlum skončil druhý se ztrátou šesti bodů na vítězného Švéda Lucase Bergströma, Škuta byl třetí. Do elitní desítky se dostal i osmý Kalný.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.