Hlavní obsah

Dán Madsen se stal v Pardubicích plochodrážním mistrem Evropy

Dánský jezdec Leon Madsen se stal v Pardubicích plochodrážním mistrem Evropy. Rozhodl o tom druhým místem ve finálové jízdě, ve které ve Svítkově chyběl jeho polský rival Janusz Kolodziej. Závod vyhrál jiný Dán Mikkel Michelsen, který v roli obhájce titulu obsadil v šampionátu třetí místo za Kolodziejem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Leon Madsen z Dánska.

Článek

Nejlepším Čechem v závodě byl junior Jan Kvěch, který z pěti rozjížděk jednu vyhrál a dvakrát dojel druhý. Na osmém místě se sedmi body předčil domácí jedničku Václava Milíka, jehož maximem bylo jedno druhé místo a dvakrát dojel třetí. Náhradník Petr Chlupáč zasáhl pouze do úplně první jízdy večera a nebodoval.

Čtyřiatřicetiletý Madsen se stal mistrem Evropy podruhé po roce 2018 a zajistil si účast v příštím ročníku elitního seriálu Grand Prix. V předchozích dvou letech byl v kontinentálním šampionátu druhý, v roce 2019 třetí.

Plochodrážní víkend až do pondělí
Dění v Pardubicích pokračuje v sobotu a v neděli. Tečka přijde v pondělí v Praze.
Sobota 13.00 juniorská Zlatá stuha a MS ve flat tracku (americké verzi ploché dráhy)
Neděle 12.00 Zlatá přilba - na startu mj. hvězdný Australan Doyle, Polák Dudek, extravagantní Švéd Lindbäck, z Čechů mj. Milík a Kvěch
Pondělí 19:00 Tomíčkův memoriál, prvenství obhajuje Lotyš Gusts, na prvenství si brousí zuby Dán Hansen, Milík i Kvěch

Premiérovým závodem mistrovství Evropy v Pardubicích odstartoval ve Svítkově plochodrážní víkend, který bude pokračovat v sobotu jízdami světového šampionátu ve flat tracku a tradiční Zlatou stuhou juniorů. V neděli je na programu 74. ročník Zlaté přilby.

Závěrečný závod ME na ploché dráze v Pardubicích:
Finále:
1. Michelsen
2. Madsen (oba Dán.)
3. Bewley (Brit.)
4. Kubera (Pol.)
...
8. Kvěch 7 b.
15. Milík 4
17. Chlupáč 0
Konečné pořadí ME (po 4 závodech):
1. Madsen 53
2. Kolodziej (Pol.) 52
3. Michelsen 45
...
15. Milík 15
18. Kvěch 7

Reklama

Související témata: