Hlavní obsah

Doyle už letos nepojede, plochodrážní titul má na dosah Hancock

Melbourne

Australan Jason Doyle po těžkém pádu v Toruni nebude schopen nastoupit do závěrečné Grand Prix na ploché dráze na domácí trati v Melbourne a přišel o šanci získat titul. Vítěze čtyř letošních závodů včetně české GP nepustí 22. října na start zejména vážné zranění plic, kvůli kterému nezvládne přelet z Evropy. Po sobotní havárii po kolizi s Britem Chrisem Harrisem má také vykloubené rameno a poškozený loket.

Foto: Claudio Bresciani, ČTK/AP

Ilustrační foto.

Článek

Šampionem se tak téměř jistě stane počtvrté v kariéře Američan Greg Hancock, kterému bude stačit získat v Austrálii tři body.

"Musím Melbourne vzdát. Kvůli plicím nemohu létat a také musím počkat na operaci s loktem, dokud se mi plíce neuzdraví," oznámil Doyle.

Třicetiletý Doyle před polskou Grand Prix vedl po sérii tří vítězství šampionát, ale v Toruni se zranil hned v první jízdě a nebodoval tam. I při absenci v Melbourne má teoreticky šanci stát se vicemistrem světa, ale předstihnout jej mohou ještě britský obhájce titulu Tai Woffinden, Polák Bartosz Zmarzlik i krajan Chris Holder. Hancock má před Woffindenem náskok 19 bodů a velmi pravděpodobně přidá ve 46 letech titul k předchozím triumfům z let 1997, 2011 a 2014.

Reklama

Související témata: