Hlavní obsah

Gardemeister touží po stupních vítězů

PRAHA

Finský pilot Toni Gardemeister přiznal, že se hodně těší na Rallye Nový Zéland. Na této nejexotičtější automobilové soutěži se mu totiž tradičně daří. "Rád bych tu pořádně bodoval letos s Octavií WRC. Když říkám pořádně, myslím na stupně vítězů," netajil svoje přání finský pilot.

Foto: internet

Toni Gardemeister za volantem octavie při Turecké rallye.

Článek

Gardemeister se svým spolujezdcem Paavo Lukanderem letos s octavií bodovali na švédském sněhu i turecké šotolině. "Turecká rallye se jela poprvé a hodně mě nadchla. Přirovnal bych ji k Akropoli, ale má svoje specifika. Mám rád především šotolinové rallye," prohlásil Gardemeister.

V minulých dnech absolvoval sérii testů s novou Fabií WRC. "Jsme na začátku, těžko lze dělat nějaké závěry. Nová fabia má určitě lepší předpoklady pro úspěchy v rallye než octavia. Tohle je skutečné závodní auto. Ty dva vozy se zkrátka nedají srovnat, protože fabia je představitelkou úplně jiné filosofie ve vývoji soutěžních automobilů," konstatoval finský jezdec.

"Každý test je krokem kupředu, ale hovořit nyní o tom, kdy bude fabia nasazena do mistrovství světa, je předčasné. Samozřejmě pro mne by byla ideální Finská rallye, ale nic nelze uspěchat," dodal Gardemeister.

Zbavit se dětských nemocí

Gardemeister si je vědom, že na novém autě je ještě spousta práce. "Když už máte pocit, že jste vyřešili další problém, přijde jiný a zrovna tam, kde jste měli pocit, že se už objevit nemůže. To je vývoj. Chce to trpělivost a tým lidí, kteří se nezastaví," přemýšlel jezdec.

"Myslím si, že tohle všechno dokážeme. Určitě přijdou prohry a zklamání, ale fabia má předpoklady, až se zbaví jako každý nový vůz všech dětských nemocí, skutečně vyhrávat. A u toho chci být," přiznal Gardemeister. Do mistrovství světa by měla být Škoda Fabia WRC nasazena v průběhu podzimu na evropském kontinentu.

Reklama