Hlavní obsah

König si v Indonésii vyjel první bod v mistrovství světa superbiků

Český motocyklový jezdec Oliver König se v Indonésii dočkal prvního bodu v mistrovství světa superbiků. Patnáctý dojel ve druhém závodu, po němž slavil titul Španěl Álvaro Bautista. Šampionát skončí za týden v Austrálii.

Foto: Orelac Racing

Český závodník Oliver König se dočkal prvního bodu v mistrovství světa superbiků.

Článek

Dvacetiletý König právě v Indonésii loni absolvoval první závod mezi superbiky a v této premiérové sezoně byl třikrát velmi blízko bodovému zisku. Šestnáctý dojel dvakrát v červenci v Mostě, kde přitom druhý závod absolvoval se zlomenou kostí v nártu, i v sobotu v Mandalice. Dnes už do elitní patnáctky proklouzl.

"Spadl ze mě stres, protože jsem rozhodně nechtěl být prvním jezdcem historie, co nezíská ani jeden bod jako stálý účastník. Potěšil mě ale celkový progres víkendu. Mám velkou radost, asi si udělám tetování," uvedl s úsměvem König.

I do třetice v Indonésii triumfoval turecký obhájce titulu Toprak Razgatlioglu, Bautista si nicméně druhou dnešní příčkou zajistil po jedenáctém závodním víkendu titul. Španělský motocyklista má 553 bodů a před Razgatlioglem vede o nedostižných 66 bodů.

König ztratil na Razgatlioglua zhruba 44 vteřin. V závěru mu pomohl chybující Leandro Mercado. V cíli se objímal s členy španělského týmu Orelac Racing i se svým manažerem Milošem Čihákem, jemuž premiérový bod věnoval.

"Z toho mám také radost. Takový výsledek se mi totiž v minulosti nepovedl. Jednou jsem jel patnáctý a v posledním kole mi došel benzin. To on moc dobře ví. Když sem Oliver přecházel z nejslabší kubatury, hodně lidí si ťukalo na čelo. Teď ukázal, že je pilot a patří sem. Tenhle výsledek mu dodá sebevědomí a už ho bude mít navždy zapsaný," řekl Čihák.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články