Hlavní obsah

König úvodní závod superbiků v Austrálii po technických problémech nedokončil

Český jezdec Oliver König úvodní závod sezony mistrovství světa superbiků v Austrálii kvůli technickým problémům nedokončil. Jeho motocykl zradila elektronika, hlavní závod skončil pro Königa předčasně po více než roce. Za obhajobou titulu vykročil v dešti na okruhu Phillip Island vítězstvím Španěl Álvaro Bautista.

Foto: Orelac Racing

Český motocyklový závodník Oliver König.

Článek

Dvacetiletý König dnes vstoupil do druhé plnohodnotné sezony, v té minulé získal tři body. V Austrálii však do cíle nedojel. "Jednalo se o elektroniku, s motorkou nešlo pořádně řadit, chovala se nepředvídatelně," uvedl člen týmu Orelac Racing Movisio v tiskové zprávě.

"Přerušil se kontakt v nějakém kabelu. Když jsem projížděl zatáčkou, kde jsem vždycky měl vytočenou čtyřku, tak mi najednou na displeji ukazovalo zařazenou jedničku. Když jsem ubral plyn, tak mi naopak plyn přidala. Nešlo s ní řadit pořádně, bylo to nebezpečné. Proto jsem se rozhodl zajet raději k mechanikům," dodal König.

Hlavní závod naposledy nedokončil v listopadu 2021 v Indonésii. V neděli ho v Austrálii čeká další útok na body, podle předpovědi by už pršet nemělo.

Reklama

Související témata: