Hlavní obsah

Legendy řádily jako pominuté, pobily se ve Švédsku

Závod švédské plochodrážní ligy mezi týmy Piraterna a Dackarna měl v úterý v Motale nevídaně adrenalinové vyvrcholení. Přímo na dráze se totiž po vzájemné kolizi do sebe pustili pěstmi dva legendární mistři levých zatáček Greg Hancock a Nicki Pedersen.

Bitka Grega Hancocka a Nickiho Pedersena

 
Článek

Hancockův pád

Každý z nich je ověnčený třemi tituly mistra světa a dohromady jim je třiaosmdesát. Když ale bouchnou saze, umějí se porvat jak malí kluci. Rozbuškou spektakulární strkanice byl moment v patnácté rozjížďce. Předjíždějící Pedersen ve službách Dackarny zkřížil „pirátovi" Hancockovi dráhu, americký veterán si škrtl předním kolem o zadek stroje dánského jezdce a poroučel se tvrdě k zemi.

Závod byl přerušen, na trati se ale začal odehrávat další dramatický boj. Hancock se totiž bleskově sebral z prachu a rozběhl se v ústrety svému soupeři, který pomalu dojížděl okruh. Bez velkých okolků se pak na Pedersena vrhl a strhl jej z motorky na zem. Oba kohouty pak od sebe odtrhli pořadatelé a mechanici, situaci se snažil uklidnit také australský jezdec Chris Holder.

Ztratil jsem kontrolu, omluvil se Američan

Hancock byl za nesportovní chování ze závodu vyloučen. „Byl jsem vzteky bez sebe. Nebylo to poprvé, co mi - a nejen mně - Pedersen udělal na trati takhle nebezpečný manévr. A nikdy za to nebyl potrestán. Ostatní jezdci jsou mu zcela ukradení. Mě jen tak něco nenaštve, ale tohle už bylo příliš. Chtěl jsem ho ztrestat," vyprávěl švédskému bulvárnímu listu Expressen. Později dal ale na svůj web prohlášení, kde označil svou reakci za „špatnou". „Ztratil jsem kontrolu," napsal 45letý závodník.

Osmatřicetiletý Pedersen po incidentu prohlásil, že podle svého mínění neudělal nic špatně. „Neprojel jsem kolem Hancocka nějak agresivně. Byl jsem prostě rychlejší. Nevím, co se mu stalo. Jeho reakce mě hodně překvapila," řekl reportérovi švédského listu. V lavině názorů na sociálních sítích se ale většina přiklání na stranu Hancocka.

Piraterna i přes distanc amerického závodníka porazila Dackarnu 50:40.

Reklama

Související témata: