Hlavní obsah

Místo zraněného Márqueze pojede Bradl i MotoGP v Rakousku

Německý motocyklista Stefan Bradl bude v královské třídě MotoGP i nadále zaskakovat za zraněného mistra světa Marca Márqueze. Podle informací továrního týmu Honda se někdejší šampion třídy Moto2 po víkendové premiéře v Brně představí i v nadcházející Velké ceně Rakouska. Zda nastoupí na Red Bull Ringu i o týden později v Grand Prix Štýrska, zatím není jasné.

Foto: David W Cerny, Reuters

Německý motocyklista Stefan Bradl bude v královské třídě MotoGP i nadále zaskakovat za zraněného mistra světa Marca Márqueze.

Článek

"Těším se, že si ve Spielbergu zazávodím. Teď už líp chápu, jak na tu motorku musím," řekl třicetiletý Bradl. V Brně se s novým strojem teprve sžíval a cílem projel jako poslední na 18. místě. "Jsem si jistý, že o tomto víkendu už budu konkurenceschopnější a dokážu se stálým jezdcům MotoGP přiblížit," dodal.

Márquez přerušil sezonu kvůli zranění z Jerezu, kde si při pádu ve Velké ceně Španělska zlomil pažní kost. Pokus o okamžitý návrat musel kvůli bolesti vzdát, místo toho se podrobil druhé operaci a výměně prasklé titanové destičky, která mu kost fixovala. Podle španělských médií ho čeká několikatýdenní pauza.

Reklama

Související témata: