Hlavní obsah

Motocyklista Abraham je po operaci ramene

Praha

Český motocyklista Karel Abraham dnes podstoupil plánovanou operaci levého ramene, které si poranil v říjnu při pádu v tréninku na Velkou cenu Indianapolis. Při tříhodinovém zákroku si účastník mistrovství světa královské kategorie MotoGP nechal vyjmout titanovou destičku, kterou mu lékaři v USA voperovali v dubnu pro zpevnění zlomené pravé klíční kosti.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Karel Abraham.

Článek

"Jsem rád, že to mám za sebou a věřím, že po rehabilitaci budu moct zase naplno trénovat a jezdit. Mám před sebou celou zimu a cílem je, abych mohl v únoru nastoupit do předsezónních testů bez jakýchkoliv omezení," uvedl Abraham v oficiální tiskové zprávě týmu Cardion AB Motoracing.

Brněnského závodníka operoval primář traumatologického oddělení Fakultní nemocnice v Olomouci Igor Čižmář a zákrok dopadl dobře. Do domácího ošetřování by měl být propuštěn ve středu.

"Karel Abraham utrpěl víceetážové poranění ramenního pletence. Měl poškozené úpony kloubního pouzdra na okraji kloubní plochy a přetržené vazy mezi klíčkem a lopatkou, které se zahojily v nepevném spojení," řekl Čižmář, který vzal Abrahamovi šlachový štěp z předkloktí a vložil jej do postiženého místa. "S cvičením bude moc začít nejdřív za dva až tři týdny. Postupně budeme přidávat rozsah, do plného rozsahu by se měl dostat po pěti až šesti týdnech," dodal.

Reklama