Hlavní obsah

Motocyklisté nepojedou ani v květnu v Jerezu, nový termín není

Sezona elitním silničním motocyklistům podle očekávání nezačne ani v Jerezu. Závod plánovaný na 3. května byl kvůli pandemii koronaviru odložen na neurčito. V královské kubatuře MotoGP tak odpadl již čtvrtý závod a vzhledem k rostoucímu počtu obětí nemoci COVID-19 dojde s největší pravděpodobností v kalendáři mistrovství světa brzy k dalším změnám.

Foto: Sport.cz

Motocyklisté nepojedou ani v květnu v Jerezu, nový termín není (ilustrační foto)

Článek

Jezdci v nižších třídách Moto2 i Moto3 včetně Filipa Salače alespoň začali podle plánu v Kataru 8. března, ale MotoGP na první závod čeká a ještě dlouho zřejmě bude. Zástupci mezinárodní federace FIM a promotéra seriálu Dorny dnes oznámili, že nový termín se pokusí najít i pro Jerez. Velké ceny Thajska, Ameriky a Argentiny by se měly uskutečnit na podzim.

"Vzhledem k tomu, že situace zůstává ve stavu neustálého vývoje, nelze nové datum pro španělskou GP potvrdit, dokud nebude jasnější, kdy bude možné ji uspořádat," uvedli.

Nejbližším závodem v kalendáři je Velká cena Francie v Le Mans 17. května, o čtrnáct dnů později má následovat italská Grand Prix v Mugellu. Pak je na programu druhá zastávka ve Španělsku, a to v Barceloně. Itálie a Španělsko jsou země s největším počtem úmrtí, obě už v tomto směru překonaly Čínu, kde nákaza propukla. Také Francie patří v Evropě k nejpostiženějším státům.

Velká cena Brna má termín 9. srpna. MotoGP v době pandemie alespoň nabízí od této neděle podobně jako formule 1 virtuální závody, kterých se zúčastní i španělský mistr světa Marc Márquez. Hvězdný Ital a devítinásobný šampion Valentino Rossi nakonec startovat nebude. Pilotů je potvrzených deset.

Reklama